Nyheter

27 april, 2020 Grillfest hela sommaren

Aldrig har vi väl längtat så mycket efter sommaren och att få samla vännerna vid grillen som den här våren. Passa på att testa några av våra norrländska grillnyheter och låt alla få äta det de gillar bäst!

Inför årets grillsäsong har vi också tänkt lite extra på alla korvälskare. I vårt sortiment samlas grillkorv med olika spännande smaksättningar och färskkorvar med 96 % kötthalt. Vi vågar lova att det finns en korv för alla.

Årets grillnyheter:

 • Kotlett Sweet bbq
  Fläskkotlett med svål och en fyllig, lagom söt barbecuekryddning. Låt gärna svålen sitta kvar vid tillagning för ett saftigt resultat.
 • Kryddad kotlett
  Smaksatt med vår klassiska grillkrydda. Vi har låtit svålen sitta kvar för köttet ska bli riktigt saftigt och mört.
 • Grillkorv Trippelchili
  En finmald, lite tjockare grillkorv med lagom sting av tre sorters chili.
 • Parisare Nötkött
  En parisare gjord på enbart nötkött. Lika saftig och god som vår vanliga variant.
 • Färskkorv Milda örter
  Smaksatt med rosmarin, oregano och persilja. Kötthalten är hela 96%. Passar fint att grilla, men kräver lite längre tillagning för att bli klar.
 • Skinnfri Grillkorv chorizo
  För alla – stora som små – som vill ha en smakrik grillkorv utan skinn. 

Massor av grilltips och recept hittar du på här.

Facebook Email

22 januari, 2020 Lottas vardagsmat

Bra mat utan krångel

När tiden inte riktigt räcker till och fantasin tryter, det är då vi behöver våra vardagshjältar. Rejäl mat gjord av fina norrländska råvaror, som går snabbt att laga till och är enkel att variera.

Vi har tagit hjälp av Lotta Öström för att få lite välbehövlig inspiration till vardagsmatlagningen. Som kanelstekta äpplen istället för den vanliga lingonsylten till blodpuddingen! Eller en ny variant på alla familjers vardagsfavorit – helstekt falukorv i ugn – med tomat, äpple och zucchini.

Kolla in vår film och recepten för fler tips!


Strimlad lövbiff med ädelostsås och pasta

4 personer
650 g lövbiff
1 st schalottenlök
1 msk kalvfond
100 g bredbar ädelost
5 dl grädde
salt & vitpeppar
smör
persilja eller timjan

Gör så här:

 1. Strimla lövbiffen i tunna strimlor och bryn i smöret. Krydda med salt och peppar.
 2. Sänk värmen på pannan och tillsätt den finhackade löken och låt den bli lite mjuk.
 3. Tillsätt kalvfonden, grädden och ädelosten. Rör om.
 4. Låt såsen puttra ihop i några minuter så den blir krämig.
 5. Strö över färsk persilja eller timjan vid servering och smula gärna lite ädelost på toppen. Servera med nykokt pasta.

 

 

 

Facebook Email

16 december, 2019 Gott nytt år med Lotta Öströms meny

När det är dags för nyårsfest vill man ju bjuda på något riktigt gott utan att behöva stå hela kvällen och svettas i köket. Vi bad Lotta Öström om tips på en smart meny som känns riktigt festligt och som går att förbereda i god tid.

Med Lottas recept och steg-för-steg-planering kan du välkomna gästerna med lyxiga charksnittar, fortsätta med fyllda tunnbrödsstrutar, marinerad oxfilé, en ljuvlig hjortronparfait och pizzabullar med pepparsalami till vickning. Och ända få njuta av festen själv. Kan det bli ett bättre avslut på året?

Ladda ner en PDF med alla recept och instruktioner till Lotta Öströms nyårsmeny här
Lycka till!

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar vi!

 

 

 

 

 

 

Facebook Email

3 december, 2019 Julklassiker från Norrland, på – och runt – julbordet

Till julen samlas nya och gamla favoriter både på – och runt – julbordet. Hos oss hittar du julens alla klassiker, tillagade med kärlek, de finaste råvarorna och en stor dos norrländsk mattradition.

Skinka
Julskinkan är en hjälte på julbordet som få av oss vill vara utan. På senare år har den klassiska kokta skinkan fått sällskap av gårdsskinka, premiumskinka och färdiggriljerad julskinka. Många vill inte vara utan julskinka men drar sig för att köpa en hel. Då är det tur att det finns skivad skinka – du kan till och med få den griljerad. Båda våra varianter har fått förbättrade recept och tunnare skivor i år.

Julkorv
Julkorven är en av våra allra äldsta julbordsrätter. Och inte är det konstigt att den fortfarande är en av våra stora favoriter. Vår kokta julkorv har den klassiska julsmaken som kommer från bland annat ingefära och kryddnejlika. Gott också att servera med hemlagat potatismos och senap om man vill äta det fler gånger än till julbordet, och det vill man ju!

Kalvsylta
Vår omtyckta kalvsylta har fått ny design men självklart är det samma goda sylta på insidan. Kalvsylta är en delikatess som med van och varsam hand har tillverkats i generationer. Vi utgår ifrån ett riktigt bra kalvkött och använder inget nitritsalt (det är därför den blir lite grå). Ett riktigt norrländskt mathantverk som förgyller julen.

Prinskorv
Våra Norrlandsprinsar tillverkas på traditionellt vis, med riktigt bra råvaror. Vi har också prinskorvar i naturskinn som röks med äkta alspån. Båda är klassiska prinskorvar av hög kvalitet, bara lite olika i sin karaktär och rökighet. Om det är trångt på spisen i jul är ett tips att steka prinskorvarna i långpanna i ugnen!

Köttbullar
Hur vill du ha dina julköttbullar? Rullar du köttbullarna själv får du dem precis som du vill ha dem. Vi väljer lagom stora och saftiga, kanske smaksatta med lite kryddpeppar för den rätta karaktären på julbordet. Oavsett vilken sort du väljer, nöt-, fläsk- eller blandfärs så smakar köttbullarna självklart bäst med lokalproducerat kött.

Facebook Email

21 oktober, 2019 Årets Hållbarhetspris till Alviksgården

Vid prisutdelningen av Luleå Business Awards 18 oktober vann Mikael & Anne Hugoson ”Årets Hållbarhetspris” för arbetet med Alviksgården. 

Mikael Hugosson är ägare av Alviksgården och är också störste ägare och ordförande i Nyhléns Hugosons Chark AB:
– Det är jätteroligt, för alla i företaget, att vi vann det här fina priset. Vi har haft den inriktningen sedan lång tid tillbaka; att vi jobbar med naturen och för grisarnas bästa. När man gör så, då kan man kombinera det som är miljömässigt rätt med djurens bästa och dessutom få ett bra ekonomiskt resultat av investeringarna, säger Mikael Hugoson.

Under 2018 färdigställdes ett nytt modernt grisstall på Alviksgården. En biogasanläggning uppfördes här redan år 2000 som en av de första i Sverige. Den tar emot slakteriavfall som sedan omvandlas till el. Från biogasanläggningen utvinns även en stor mängd biogödsel som sprids till omkringliggande åkermark och på så sätt bidrar gården till att sluta det biologiska kretsloppet.

På Alviksgården finns också en ny flispanna som producerar värme. Den eldas med massaved från de närliggande skogarna. Biogasanläggningen och flispannan tillsammans gör att Alviksgården är helt självförsörjande på värme och till stor del på elström.

Motiveringen till priset lyder: ” Naturen i fokus och med djurens bästa framförallt. Alviksgården har jobbat med hållbarhetstänk under 40 år i Norrbotten. Förutom en god djurhållning har företaget satsat på en egen biogasanläggning och är helt självförsörjande på energi. Biogödsel ger näring åt de egna markerna som i sin tur producerar foder åt djuren. Den här företagaren var tidigt ute med hållbarhetsfokus och har målmedvetet och engagerat fått till ett helhetstänk för det lokalproducerade”

 

Facebook Email

« Tidigare nyheter Äldre nyheter »