Nyheter

16 september, 2019 Två nya färdigrätter med nötkött!

Våra omtyckta färdigrätter har fått sällskap av två nyheter. Precis som våra andra färdiglagade rätter är det rejäla portioner av vardagsmat där vi lägger stor vikt vid råvarorna och detaljerna i tillagningens alla led. Särskilt petiga är vi med köttråvaran. Vi använder oss enbart av norrländska kött- och charkråvaror och är den enda lokala leverantören av färdigmat med nötkött. Alla rätter lagas från grunden i vårt eget kök i Boden.

 • Nötstek med portvinssås och potatisgratäng
  Nötsteken har vi tillagat sous vide för att köttet ska bli extra mört och saftigt. Till den serveras portvinssås och en krämig potatisgratäng gjord på grädde.
 • Norrländsk köttgryta med kulpotatis
  En mustig köttgryta gjord på den smakrika bringan, som fått koka länge med rött vin, champinjoner, morot och vårt eget bacon. Serveras med stekt kulpotatis.
Facebook Email

30 augusti, 2019 LÄGG PÅ… Skivade charkuterier från Norrland

Skivade charkuterier från Norrland.
Har du tänkt på vad mycket du kan lägga pålägg på? Från frukostfrallan till matiga middagar och festliga små tilltugg. För varje tillfälle finns många varianter att välja mellan: klassisk kokt skinka, alspånsrökta varianter och lufttorkade delikatesser.
Vi älskar pålägg men tycker att namnet är för snävt för att rymma alla möjligheter. Så vi vände lite på bokstäverna. Med uppmaningen Lägg på… vill vi inspirera till nya upptäckter bland våra skivade charkuterier från Norrland.

 • Frasiga minivästerbottensostpajer med lufttorkad skinka 
 • Charktoppade potatisar med pepparrotskräm
 • Knäcke med björkrökt skinka, parmesankräm och hjortron 
 • Surdegscrostini med älgsalami, örtkräm och stora kaprisar 

Ta del av recept på norrländska tapas här: http://nyhlenshugosons.se/recept/receptkategorier/#Pålägg 

Facebook Email

9 maj, 2019 Vi grillar med Lotta Öström

Ett stort utbud av korvar och köttdetaljer som gör sig perfekt på grillen. Recept som får smaklökarna att jubla och tips som gör det enkelt att lyckas. Välkommen till vår norrländska grillsommar!
En av de stora publikfavoriterna i 2018 års upplaga av ”Sveriges Mästerkock” var Lotta Öström, den glada och rättframma norrbottningen som fick oväntat besök i köket av Leif Mannerström.
Den stora kärleken till Norrland och det norrländska skafferiet delar vi med Lotta. Ett samarbete kändes klockrent och kommer att märkas på flera håll framöver. Inför grillsäsongen har vi till exempel tagit fram recept och filmer som ska göra det både enklare och roligare att laga riktigt god mat på grillen.

Sommarens grillnyheter

 • Grillskiva ramslök och vitlök

Fint marmorerad fläskkarré som vi skivat och marinerat i en kryddblandning med bland annat ramslök och vitlök. Det ger en mild och mustig smak, nästan som vitlökssmör. Går snabbt och enkelt att grilla på direkt värme.

 • Spareribs

Smakrika tunna revbenspjäll marinerade med vår originalgrillkrydda där paprika och svartpeppar är de mest framträdande smakerna. Supergoda att grilla, särskilt när de får grillas under lite längre tid på indirekt värme. Då får de rätt smak och konsistens.

Facebook Email

5 april, 2019 Nyheter i vårt färdigmatssortiment

Tre nya vardagsfavoriter

Nu välkomnar vi tre nya favoriter bland våra kylda färdigrätter! Fläsklägg, pannbiff och falukorv med stuvade makaroner. Precis som vanligt är det rejäla portioner vällagad vardagsmat med 100 % norrländskt kött. Vi använder våra egna produkter, till exempel Norrlandsfalukorv som är Norrlands mest omtyckta falukorv, i recepten.

Rätterna har lång hållbarhet och är enkla att värma i mikro eller vanlig ugn. Perfekt att ta med till jobbet, eller som en enkel lösning när tiden inte riktigt räcker till där hemma.
Vilken av nyheterna blir din nya favorit?

 • Fläsklägg med ugnsstekta rotsaker och senapssås
 • Pannbiff med stekt lök och grönpepparsås
 • Norrlandsfalukorv med stuvade makaroner

 De här finns sedan tidigare i sortimentet:

 • Korvstroganoff med ris
 • Köttbullar med mos
 • Köttfärslasagne
 • Spagetti med köttfärssås
 • Pasta carbonara
 • Ytterfilé med kulpotatis
Facebook Email

11 februari, 2019 Prova våra nyheter Flankstek och Pluma!

Nu smygstartar vi grillsäsongen med två nyheter som är enkla att lyckas med. Funkar lika bra att tillaga hemma i köket som vid grillen.

 • Flankstek är en platt och avlång detalj av nöt, som blivit mycket populär på senare tid. Väldigt mör, smakrik och enkelt att tillaga.
 • Kotlettkappa pluma är en saftig och mör detalj från grisens framdel. Namnet Pluma, som betyder fjäder på spanska, syftar på köttets fina form.

Båda nyheterna ligger i vakuumförpackning, s.k. skinpack, en förpackning som är bättre för både kvaliteten och klimatet. I vakuumförpackningen fortsätter köttet att möras och blir bara bättre ju närmre bäst-före-datum man kommer. Det ger också köttet en längre hållbarhet – 3 veckor – vilket leder till minskat matsvinn både i hyllan och hemma.

Facebook Email

« Tidigare nyheter Äldre nyheter »