Nyheter

22 januari, 2018 Färdigskivad Norrlandsfalukorv

Nu finns Norrlands mest sålda falukorv som färdigskivat pålägg. En efterlängtad nyhet både i vårt sortiment och på de norrländska mackorna.

Vi producerar vår färdigskivade variant på samma sätt som vår traditionella Norrlandsfalukorv, med samma fina råvaror och klassiska kryddning. Sedan skivar vi den i precis lagom tjocka skivor. 

Du hittar vår färdigskivade Norrlandsfalukorv bland våra andra smörgåspålägg.

Facebook Email

1 december, 2016 Hitta julens godaste skinka

Julskinkan är självskriven på de allra flesta svenska julbord. I år finns favoriten i fler varianter än någonsin i vårt sortiment. Alla våra skinkor innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.

Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Kokt Julskinka
Vi har kokat, rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns sedan tidigare i storlekarna 1,8-3 kg och 3-4,5 kg. Nytt för i år är att du hittar denna även som extra liten skinka (se nedan).

Kokt Julskinka – liten
Precis lika god som vår större kokta julskinka, men i en mindre storlek. Passar dig som inte vill köpa och laga till mer än du äter.
1,2-1,8 kg

Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten fick utmärkelsen guldkvalitet i Chark-SM 2016. Det är ett bevis på att produkten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Bara charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitet. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn. De föds, lever och slaktas på gården.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc, precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Bredåker

Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.

Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.
Vikt 2-2,8 kg.

Skivad julskinka
Vår färdigskivade julskinka är det enklaste och snabbaste sättet att starta julen. Bara att lägga fram på buffén eller njuta på smörgåsen. Kanske som en smygstart innan skinkan är klar, eller när den tagit slut... Nytt för i år är att två av våra gårdsskinkor – från Alviksgården och Kågegården – nu finns som färdigskivade, och att vi tagit fram en skivad julskinka som också är griljerad.

 

Facebook Email

1 december, 2016 #VINNARMACKAN

Var med och tävla om längdskidpaket och massor av härliga pålägg från Nyhléns Hugosons! Ladda upp en bild på din favoritmacka på vår Facebooksida senast 26 mars, använd hashtaggen #vinnarmackan. Beskriv din macka och glöm inte att berätta vilket pålägg från Nyhléns Hugosons du använt.

Gå in på vår Facebooksida för att tävla: https://www.facebook.com/nyhlenshugosons 

1:a pris:  Längdskidpaket (presentkort värde 5 000 kr) och pålägg från Nyhléns Hugosons
(värde ca 195 kr)
2:a pris:  Längdskidpaket (presentkort värde 3 000 kr) och pålägg från Nyhléns Hugosons
(värde ca 195 kr)
3:e-5:e pris:  Längdskidpaket (presentkort värde 1 000 kr) och pålägg från Nyhléns Hugosons
(värde ca 195 kr)
6:e-20:e pris:  Pålägg från Nyhléns Hugosons (värde ca 195 kr)

Tävlingen pågår t o m 2017-03-26. En jury från Nyhléns Hugosons utser vinnarna. Vinner gör de som presenterat de bästa mackorna. Juryns beslut kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten är personlig och kan ej överlåtas eller bytas mot kontanter. För att tävla behöver du vara över 18 år eller ha målsmans tillstånd. Vinnarna meddelas på Facebook senast 2017-04-10.

Nyhléns Hugosons är sedan några år stolt sponsor till en av våra största talanger inom längdskidåkning, Sofia Henriksson. Hon vet hur man gör en macka som både ser god ut och smakar gott, och som dessutom gör dig redo att ta uppförsbackarna som en vinnare. Här är hennes favoriter!

undefined

Utflyktsmackan med salami, brie och sallad
”På vårkanten, när jag är på fjället och bara njuter på skidorna, då packar jag ner den här mackan och en termos med kaffe.”

undefined

Frukostmackan med Björkrökt skinka, ost och tomat
”Det här är en bra och enkel snabbmacka som jag gärna äter som komplement till frukostgröten.”

undefined

Lyxmackan med Alspånsrökt skinka, keso och avokado
”När jag är ledig unnar jag mig ett gott surdegsbröd med flera olika pålägg.”

 

 

Facebook Email

29 april, 2016 Sommarens goda grillnyheter

I vårt grillsortiment finns ett stort urval av köttdetaljer, grillfärdiga produkter och korvar som producerats i samarbete med våra norrländska bönder.
Inför årets grillsäsong har vi laddat upp med flera spännande nyheter.
Kika också gärna in bland våra recept om du vill ha lite ny inspiration inför sommarens grillkvällar.

Kotlettkappa pluma är en saftig och mör detalj från grisens framdel. Namnet kommer från det spanska ordet ”pluma” som betyder fjäder, och syftar på köttets fina form. Den platta formen gör den mycket tacksam att helgrilla. I det spanska köket har pluma länge varit en uppskattad ingrediens, nu är det vår tur att njuta av denna delikatess i norrländsk tappning.

Våra grovmalda grillkorvar är goda nyheter för alla korvälskare! De har en kötthalt på 90 % och och är självklart tillverkade med enbart svenska och norrländska råvaror. En har vi kryddat med ramslök och rostad vitlök, den andra har fått ordentligt sting av habanero och chili.

Grillad färskkorv är verkligen en smakupplevelse utöver det vanliga. Vår nya färska korv har 96 % kötthalt och är smaksatt med jalapeño och cheddar. Eftersom den är rå kräver den lite särskild omsorg vid tillagningen. Följ anvisningarna på förpackningen så att korven blir ordentligt genomstekt. Prova även våra färska korvar Chorizo och Salsiccia.

Facebook Email

12 februari, 2016 Norrländsk föreningssalami

Nu kan vi på Nyhléns Hugosons erbjuda lag, föreningar och klasser i Norrland möjligheten att sälja vår goda, lufttorkade salami till vänner, släktingar och kollegor för att enkelt kunna tjäna ihop pengar till exempelvis en skolresa eller träningsläger. Vår salami innehåller 100 % svenskt kött från norrländska grisar och försäljningen ger en bra förtjänst till er förening, lag eller klass.
Vi erbjuder ett paket med säljstöd i form av säljblad och beställningslistor samt informationsblad att ta med vid försäljning. Registrering och order sker enkelt via vår webbplats.
För mer information, gå in på www.nyhlenshugosons.se/sortiment/foereningssalami

 

Facebook Email

« Tidigare nyheter Äldre nyheter »