Nyheter

1 november, 2018 Välj rätt julskinka

Fel kan det egentligen aldrig bli, så länge du väljer lokala produkter, bra råvaror och tillagar din skinka med mycket kärlek. Har du ändå svårt att välja får du här en liten guide till de olika skinkorna i vårt sortiment. Alla innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.

Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Kokt Julskinka
Vi har kokat och rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Denna skinka finns även färdigskivad, vikt 300 g och som färdiggriljerad skivad julskinka, vikt 120 g i plånbok (som du hittar i påläggshyllan).  

Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn – de föds, lever och slaktas på gården. Det märks helt enkelt på smaken när grisarna har haft det bra.
Vikt 1,8-3 kg

Denna gårdsskinka finns även färdigskivad, vikt 270 g. 

Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc (faderras), precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.

Denna gårdsskinka finns även färdigskivad, vikt 270 g.

Kokt julskinka från Bredåker
Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård utanför Boden i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.

Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.

 

Facebook Email

5 september, 2018 Norrländska färdigrätter - rejäl vardagsmat

Nu kompletterar vi vårt färdigmatssortiment med färdiglagade rätter – rejäla portioner av omtyckta vardagsrätter där vi varit särskilt petiga med köttråvaran. Vi använder oss av norrländska kött- och charkråvaror och stroganoffen gör vi självklart med vår egen Norrlandsfalukorv.

Rätterna har lång hållbarhet och är enkla att värma i mikro eller vanlig ugn. Perfekt att ta med till jobbet, eller som en enkel lösning när tiden inte riktigt räcker till där hemma. God och bra mat ska du inte behöva kompromissa med!

Följande färdigrätter hittar du nu i din butik:

 • Korvstroganoff med basmatiris
 • Köttbullar med potatismos och lingongräddsås
 • Köttfärslasagne
 • Spaghetti med köttfärssås
 • Pasta carbonara
 • Fläskytterfilé med kulpotatis och trippelpepparsås

 

Facebook Email

23 april, 2018 Bjud på norrländsk grillbricka

På en norrländsk grillbricka får alla favoriterna plats, både de gamla och de nya. Vi har laddat upp inför grillsäsongen med klassiska köttdetaljer, burgare, kryddiga korvar och många spännande nyheter.  

 • Ryggbiff Svartpeppar & havssalt
  En varsam kryddning som låter det fina köttet spela huvudrollen:
  svartpeppar, havssalt och en liten touch av rökt paprika.
 • Chorizoparisare
  Familjens stora grillfavorit i ny, spännande version.
  Toppad med de klassiska chorizokryddorna och lite vitlök, utan att bli för het.
 • Högrevsburgare
  En burgare gjord på 100 % högrev. Vi har bara tillsatt salt & peppar. Perfekt formade burgare, bara att lägga på gallret.
 • Grovmald grillkorv med lingon & granskott
  Den norrländska naturen har inspirerat oss till smaksättningen av vår nya grillkorv. Lingon och granskott ger en härlig syra och friskhet.
Facebook Email

14 februari, 2018 NY, SMART FÖRPACKNING – bättre för både kvaliteten och klimatet

Nu lanserar vi en ny förpackning för en stor del av vårt trågförpackade köttsortiment. Den nya vakuumförpackningen ger ett ännu godare kött, eftersom köttet fortsätter att möras så länge det ligger i sin förpackning. Det är som allra bäst precis innan bäst-före-datum.

Den nya förpackningen ger också en längre hållbarhet, både i butikshyllan och i ditt kylskåp, vilket gör att matsvinnet minskar. Matsvinnet är en stor utmaning, både för oss i livsmedelsbranschen och för alla konsumenter. Visste du att ett hushåll kan spara upp till 6 000 kr om året på att minska sitt matsvinn?* En rätt bra bonus, utöver att det sparar på jordens resurser.

Och fördelarna slutar inte där. Vakuumförpackningen är också en säkrare och mer hygienisk förpackning som tar mindre plats.

Goda nyheter, eller hur?

 

*Livsmedelsverket

Facebook Email

22 januari, 2018 Färdigskivad Norrlandsfalukorv

Nu finns Norrlands mest sålda falukorv som färdigskivat pålägg. En efterlängtad nyhet både i vårt sortiment och på de norrländska mackorna.

Vi producerar vår färdigskivade variant på samma sätt som vår traditionella Norrlandsfalukorv, med samma fina råvaror och klassiska kryddning. Sedan skivar vi den i precis lagom tjocka skivor. 

Du hittar vår färdigskivade Norrlandsfalukorv bland våra andra smörgåspålägg.

Facebook Email

« Tidigare nyheter Äldre nyheter »