Nyheter

29 augusti, 2023 Upptäck de norrländska vardagshjältarna

Festligheter i all ära. Livet består ändå mest av vardagar, så se till att maten du äter då är riktigt god, vällagad och inte krånglar till det i onödan.
I vårt sortiment hittar du ett stort utbud av riktiga vardagshjältar. Falukorv, pitepalt, blodpudding, bacon och mycket annat som gillas av hela familjen och hjälper dig att snabbt få maten på bordet. Tillagade med kärlek och av norrländska råvaror. Och dessutom så här vacker! 

Pitepalt
Norrbottens egen landskapsrätt njuts bäst i lugn och ro – och med smör och lingonsylt förstås.
Vi använder potatis som odlats i norr – i ett av världens bästa potatisdistrikt. Såklart rimmat fläsk från svenska och norrländska gårdar.

Falukorv
Vill du ha den alspånsrökt, med bara 17% fett, extra rökig eller en lite mildare variant? Alla våra falukorvar är gjorda av svenskt kött och är resultatet av ett traditionellt norrländskt mathantverk. Smaka dig fram till din favorit!

Blodpudding
Mat som innehåller blod är nyttig eftersom den har ett högt protein- och järnvärde. 

Bacon
Vårt norrländska bacon finns i två varianter; en med traditionell röksmak (i röd förpackning) och en som är handsaltad och alspånsrökt (i svart förpackning). 

Facebook Email

5 juni, 2023 Nyhléns Hugosons är Årets Varumärke

Vid prisutdelningen på Luleå Business Awards 2 juni vann Nyhléns Hugosons ”Årets Varumärke” – ett pris som tilldelas företag som arbetar omvärldsorienterat och kommunikativt för att bygga ett starkt varumärke, och som betyder mycket för regionen. 

Motiveringen till priset lyder: "Nyhléns Hugosons har under många år utvecklat och stärkt sitt varumärke som en av de ledande livsmedelsproducenterna i norr, där ursprunget fortfarande är en viktig del i företagets identitet. Med ett starkt fokus på transparens, kvalitet och det lokala, har de arbetat fram riktigt hållbara affärsmodeller där både tradition och nytänkande finns med. Ett extra plus för deras engagemang att värna om den lokala matproduktionen."

– Jag är så otroligt glad och stolt över att vi som företag vann det här fina priset. Vi har under många års tid jobbat dedikerat och långsiktigt för att utveckla vårt varumärke och vårt produkterbjudande, utan att tappa fokus på våra grundvärderingar, säger Anna Ahlqvist, Marknads- och Hållbarhetschef på Nyhléns Hugosons AB.

Nyhléns Hugosons har arbetat brett med sitt varumärke, med alltifrån produktdesign till att kommunicera i rätt kanaler, samt att kommunicera vikten av ett bra samarbete med bönderna och att välja lokal mat.

– För oss har det alltid varit självklart att värna om vårt norrländska lantbruk och lokala matproduktion. Att vi har ett nära samarbete med bönder runt om i Norrland känns särskilt tryggt i dessa tider. För en dag kanske det som produceras nära inte bara är det bästa alternativet – det kan vara det enda, säger Anna Ahlqvist.

Facebook Email

13 mars, 2023 Nyhet! Gratänger av potatis odlad i norr

Våra krämiga och smakrika potatisgratänger tillagas i Haparanda av potatis som odlats i norr – i ett av världens bästa potatisdistrikt. Här får potatisen en hög kvalitet och rik smak tack vare friska jordar, ren luft och långa ljusa sommarnätter.

Tre smakvarianter
Med tre olika smakvarianter finns det en potatisgratäng för varje tillfälle. Prova till exempel gratängen med grädde, ost & vitlök som passar perfekt till alla våra fina lokalproducerade köttdetaljer och charkuterier. För dig som är laktosintolerant finns en laktosfri variant som har mild smaksättning, och som du kryddar upp efter eget tycke och smak. Vår gratäng med mandelpotatis & Västerbottensost är en riktig smaksensation som är underbart god till en fin bit nötkött, fläskfilé eller till viltkött. Alla tre gratängerna är härligt krämiga med välbalanserade smaker.

 

Några tips på hur du kan variera gratängen:

  • Använd gratängen som bas för att göra din egen potatislåda. Blanda i några ingredienser för att laga exempelvis din egen laxgratäng, köttfärs- och korvlåda, vegetarisk gratäng med grönsaker, fetaost och oliver.
  • Krydda upp gratängen med grovkornig senap eller färsk pepparrot till fläsket eller det rökta kallskurna.
  • En grekisk gratäng fixar du enkelt genom att tillsätta fetaost, soltorkade tomater, basilika och grillad kyckling.
  • Krydda med dill, gräslök och citron till fisk.

Potatis i påse
Förutom våra nya potatisgratänger har vi nu också ett brett sortiment av potatis i påse. Även denna potatis är odlad i norr – för finaste kvalitet och en helt unik karaktär.

 

*

Facebook Email

11 januari, 2023 Nu hyllar vi vardagshjältarna!

Livet består till största delen av vardagar, så se till att maten du äter då är riktigt bra och inte krånglar till det i onödan. Det är här våra vardagshjältar kommer in i bilden – snabba, smarta och goda produkter som hjälper dig att få maten på bordet på ett kick. Falukorv, pitepalt, blodpudding, bacon och mycket annat som hela familjen gillar. Tillagade med en stor portion omtanke, av svenska och norrländska råvaror.

Pax för palten!
Vi använder potatis som är odlad i norr och rimmat fläsk från svenska och norrländska gårdar till vår palt.
Norrbottens egen landskapsrätt njuts traditionellt med smör och lingonsylt, men är du nyfiken på att variera denna vardagshjälte har vi några bra tips:

  • Stek valfri svamp tillsammans med rödlök, koka ihop med en skvätt gräddmjölk och servera till palten för lite mer lyx i vardagen.
  • Lägg in morötter i 1-2-3 lag, servera till palten tillsammans med kokt grönkål. Så här färgstark och näringsrik kan också husmanskost vara.
  • Bryn smält smör med tunt skuren gul lök. Strö över persilja och servera till palten. Passar precis lika bra till kroppkakor, om du föredrar det.

Hurra för falukorv!

Vill du ha den alspånsrökt, med bara 17% fett, extra rökig eller en lite mildare variant? Alla våra falukorvar är gjorda av svenskt kött och är resultatet av ett traditionellt norrländskt mathantverk. Smaka dig fram till din favorit!

  • NORRLANDSFALUKORV
    Vår varmrökta Norrlandsfalukorv har en högre kötthalt än våra andra falukorvar. Följ med in i produktionen och hör vår charkmästare Leif berätta om hur vi tillverkar Norrlands mest sålda falukorv. Länka till falukorvsfilmen?
  • ALSPÅNSRÖKT FALUKORV
    En norrländsk delikatess, gjord av de finaste råvarorna och rökt på traditionellt vis för en fyllig röksmak.
  • NYHLÉNS FALUKORV
    En traditionell falukorv som är mild i smaken, men ändå med viss kryddighet.
  • ALSPÅNSRÖKT BRASKORV
    Vår varmrökta braskorv har rökts med riktigt alspån och har en fyllig men ändå mild smak.
  • BASTURÖKT FALUKORV
    Vi röker falukorven i hög temperatur och med hög luftfuktighet för en fyllig röksmak.
  • LÄTTKORV
    Ett magrare alternativ till vanlig falukorv, men fortfarande med en hög kötthalt.

Parmesangratinerade falukorvsstubbar med persiljemos 
Helstekt falukorv i ugn
Het korvstroganoff 

Ge järnet blodpudding!
Mat som innehåller blod är nyttig eftersom den har ett högt protein- och järnvärde. Tänk på att steka blodpudding i rikligt med smör och på låg värme. Då blir den genomstekt och får samtidigt en härligt frasig yta.
Prova några smakkompisar nästa gång du blir sugen på blodpudding:

  • Låt blodpuddingen och lingonen få sällskap av ugnsrostad rödlök och äpple.
  • Servera blodpuddingen med apelsinmarinerad strimlad vitkål och persilja. Gott, enkelt och med massor av C-vitaminer på köpet.
  • Bacon har du säkert testat till blodpuddingen. För lite grön variation vill vi tipsa om rostade morotsstavar, blandade med stekt grönkål och lingon.

Heja bacon!                                          
Vårt norrländska bacon finns i två varianter; en med traditionell röksmak (i röd förpackning) och en som är handsaltad och alspånsrökt (i svart förpackning). Knaperstek och servera till blodpudding med lite lingonsylt för en rustik och god lunch eller middag.

Blodpudding med bacon och kanelstekta äpplen


Härliga tider varmkorven!
Vår goda lokalproducerade varmkorv är en riktig räddare i vardagen – perfekt att ta till när tiden inte räcker till. Med sin milda smak går den dessutom att variera i oändlighet:

  • Servera varmkorven med parmesangratinerade blomkålsbuketter. Blomkål är billig och nyttig mat, som dessutom passar perfekt till korv.
  • Büsa till varmkorven lite och få oktoberfeststämning redan i februari. Surkål blandat med rivet äpple blir en spännande topping.
  • Värm skivad varmkorv i ett foliepaket med kokt potatis, lök och örter. Extra enkel blir matlagningen när allt lagas i samma form, som inte heller behöver diskas.

Varmkorv med potatis- och rotfruktsstomp 
Tunnbrödsrulle med varmkorv och potatissallad 

Merci Parisare!
Vår stolta norrländska klassiker funkar i alla lägen, och alldeles särskilt bra en hektisk veckodag. Här kan du experimentera med tillbehör och smakkompisar, eller så äter du den helt enkelt som du brukar. 

  • En riktig smakexplosion får du om du lägger tunna skivor av kokta rödbetor på parisaren, och strör över riven pepparrot och krasse, salt och peppar.
  • Servera med stekt ägg och rostad lök. Krångligare än så behöver det inte vara för att det ska smaka riktigt gott.
  • Hacka gurka och rödlök, blanda med kapris och lägg på parisaren. Smaker och konsistenser i perfekt harmoni.

Parisare med salsa och dijoncrèmefraiche 
Chorizoparisare toppas med rostad paprika och basilika 

Facebook Email

18 november, 2022 Välj rätt julskinka

Fel kan det egentligen aldrig bli, så länge du väljer lokala produkter, bra råvaror och tillagar din skinka med mycket kärlek. Har du ändå svårt att välja får du här en liten guide till de olika skinkorna i vårt sortiment. Alla innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.

Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Kokt Julskinka
Vi har kokat och rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg. 

Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn – de föds, lever och slaktas på gården. Det märks helt enkelt på smaken när grisarna har haft det bra.
Vikt 1,8-3 kg

Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc (faderras), precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Bredåker
Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård utanför Boden i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.

Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.

Facebook Email

« Tidigare nyheter Äldre nyheter »