Nyheter

5 september, 2018 Norrländska färdigrätter - rejäl vardagsmat

Nu kompletterar vi vårt färdigmatssortiment med färdiglagade rätter – rejäla portioner av omtyckta vardagsrätter där vi varit särskilt petiga med köttråvaran. Vi använder oss av norrländska kött- och charkråvaror och stroganoffen gör vi självklart med vår egen Norrlandsfalukorv.

Rätterna har lång hållbarhet och är enkla att värma i mikro eller vanlig ugn. Perfekt att ta med till jobbet, eller som en enkel lösning när tiden inte riktigt räcker till där hemma. God och bra mat ska du inte behöva kompromissa med!

Följande färdigrätter hittar du nu i din butik:

 • Korvstroganoff med basmatiris
 • Köttbullar med potatismos och lingongräddsås
 • Köttfärslasagne
 • Spaghetti med köttfärssås
 • Pasta carbonara
 • Fläskytterfilé med kulpotatis och trippelpepparsås

 

Facebook Email

23 april, 2018 Bjud på norrländsk grillbricka

På en norrländsk grillbricka får alla favoriterna plats, både de gamla och de nya. Vi har laddat upp inför grillsäsongen med klassiska köttdetaljer, burgare, kryddiga korvar och många spännande nyheter.  

 • Ryggbiff Svartpeppar & havssalt
  En varsam kryddning som låter det fina köttet spela huvudrollen:
  svartpeppar, havssalt och en liten touch av rökt paprika.
 • Chorizoparisare
  Familjens stora grillfavorit i ny, spännande version.
  Toppad med de klassiska chorizokryddorna och lite vitlök, utan att bli för het.
 • Högrevsburgare
  En burgare gjord på 100 % högrev. Vi har bara tillsatt salt & peppar. Perfekt formade burgare, bara att lägga på gallret.
 • Grovmald grillkorv med lingon & granskott
  Den norrländska naturen har inspirerat oss till smaksättningen av vår nya grillkorv. Lingon och granskott ger en härlig syra och friskhet.
Facebook Email

14 februari, 2018 NY, SMART FÖRPACKNING – bättre för både kvaliteten och klimatet

Nu lanserar vi en ny förpackning för en stor del av vårt trågförpackade köttsortiment. Den nya vakuumförpackningen ger ett ännu godare kött, eftersom köttet fortsätter att möras så länge det ligger i sin förpackning. Det är som allra bäst precis innan bäst-före-datum.

Den nya förpackningen ger också en längre hållbarhet, både i butikshyllan och i ditt kylskåp, vilket gör att matsvinnet minskar. Matsvinnet är en stor utmaning, både för oss i livsmedelsbranschen och för alla konsumenter. Visste du att ett hushåll kan spara upp till 6 000 kr om året på att minska sitt matsvinn?* En rätt bra bonus, utöver att det sparar på jordens resurser.

Och fördelarna slutar inte där. Vakuumförpackningen är också en säkrare och mer hygienisk förpackning som tar mindre plats.

Goda nyheter, eller hur?

 

*Livsmedelsverket

Facebook Email

22 januari, 2018 Färdigskivad Norrlandsfalukorv

Nu finns Norrlands mest sålda falukorv som färdigskivat pålägg. En efterlängtad nyhet både i vårt sortiment och på de norrländska mackorna.

Vi producerar vår färdigskivade variant på samma sätt som vår traditionella Norrlandsfalukorv, med samma fina råvaror och klassiska kryddning. Sedan skivar vi den i precis lagom tjocka skivor. 

Du hittar vår färdigskivade Norrlandsfalukorv bland våra andra smörgåspålägg.

Facebook Email

1 december, 2016 Hitta julens godaste skinka

Julskinkan är självskriven på de allra flesta svenska julbord. I år finns favoriten i fler varianter än någonsin i vårt sortiment. Alla våra skinkor innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.

Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Kokt Julskinka
Vi har kokat, rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns sedan tidigare i storlekarna 1,8-3 kg och 3-4,5 kg. Nytt för i år är att du hittar denna även som extra liten skinka (se nedan).

Kokt Julskinka – liten
Precis lika god som vår större kokta julskinka, men i en mindre storlek. Passar dig som inte vill köpa och laga till mer än du äter.
1,2-1,8 kg

Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten fick utmärkelsen guldkvalitet i Chark-SM 2016. Det är ett bevis på att produkten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Bara charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitet. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn. De föds, lever och slaktas på gården.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc, precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Bredåker

Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.

Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.
Vikt 2-2,8 kg.

Skivad julskinka
Vår färdigskivade julskinka är det enklaste och snabbaste sättet att starta julen. Bara att lägga fram på buffén eller njuta på smörgåsen. Kanske som en smygstart innan skinkan är klar, eller när den tagit slut... Nytt för i år är att två av våra gårdsskinkor – från Alviksgården och Kågegården – nu finns som färdigskivade, och att vi tagit fram en skivad julskinka som också är griljerad.

 

Facebook Email

« Tidigare nyheter Äldre nyheter »