Nyheter

6 november, 2020 Samarbete med Skellefteå Stadsmission

FN:s globala hållbarhetsmål finns för att världen 2030 ska kunna uppnå fyra viktiga mål: avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, främja fred och rättvisa samt lösa klimatkrisen. Vägen kan tyckas lång från FN till ett kött- och charkföretag i Norrland, men faktum är att alla företag – oavsett bransch och storlek – kan bidra till de globala målen.   

Vårt samarbete med Skellefteå Stadsmission är ett exempel på hur vi gör skillnad på lokal nivå när det gäller den sociala hållbarheten.

Våra vägar korsades för ett par år sedan. Magnus Hammega, föreståndare för Skellefteå Stadsmission, berättar: ”Vi har ett fint samarbete med tre matvarubutiker i Skellefteå där vi hämtar ’svinnvaror’ varje vecka. Efter en sådan runda satt vi och samtalade i personalen och kunde konstatera att de varor vi får in inte riktigt räcker till. Vi skänker också matkassar till behövande i akut kris, och det tömmer snabbt våra små lager. Vi bestämde oss för att försöka hitta fler samarbetspartners. Efter samtalet satte jag mig vid datorn. Där låg ett mail från Nyhléns Hugosons, som undrade om vi var intresserade av ett samarbete. Vi satt alla häpna över det osannolika sammanträffandet. Vi arbetar i och för sig inom kyrkan, så en viss tacksam tanke skickades såklart till allas Vår Herre för hjälpen!”

Skellefteå Stadsmission är en ideell förening som genom sina olika verksamheter kan erbjuda en trygg plats i tillvaron för människor i utsatta livssituationer. ”Att ha en social samvaro är för många helt livsavgörande”, menar Magnus Hammega. Alldeles intill Sankt Olovs kyrka i centrala Skellefteå finns deras café, där man kan äta frukost, lunch eller träffas över en kopp kaffe. Hit kommer människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Det kan vara missbruk, psykisk ohälsa, fattigdom eller ensamhet som gjort att man till slut hamnat på samhällets bakgård. ”Till oss är alla lika välkomna, oavsett religion, etnisk bakgrund, sexuell läggning eller samhällsstatus” berättar Magnus Hammega.

Den öppna gemenskapen är kärnan i verksamheten, men Stadsmissionen kan även erbjuda stödgrupper för anhöriga, studiecirklar, utflykter och samtal. Insatser som är helt beroende av volontärer, bidrag, gåvor och sponsring.

Vi är glada att Skellefteå Stadsmission tackade ja till vår förfrågan och att vi genom att skänka charkvaror kan bidra till deras viktiga arbete.

 

Facebook Email

5 oktober, 2020 Nyhet! Raggmunk med stekfläsk

Nu finns Raggmunk med lingonsylt och stekfläsk i vårt sortiment av kylda enportionsrätter. Som vanligt har vi inte snålat med något. Du kan se fram emot en rejäl portion med fyra matiga raggmunkar och tjocka skivor norrländskt fläsk.

I alla våra färdigrätter lägger vi stor vikt vid råvarorna och detaljerna i tillagningens alla led. Särskilt petiga är vi med köttråvaran. Vi använder oss enbart av norrländska kött- och charkråvaror och till våra raggmunkar har vi såklart använt vårt eget skivade stekfläsk.

Alla rätter lagas från grunden i vårt eget kök i Boden.
Är du nyfiken på våra andra rätter så hittar du dem här

Facebook Email

28 september, 2020 Nya norrländska snacks

Har du provat vårt lufttorkade nötkött i bit tidigare så kommer nu en nyhet som lär falla dig i smaken. Vi lanserar nämligen ett lufttorkat nötkött av ytterlår, skivat och klart, i snackspåse.

Vår populära Minisalami får sällskap av Minisalami Chorizo, kallrökta små snackskorvar som vi smaksatt med vitlök, chili och rökt paprika och sedan skurit i tunna skivor. Lagom heta och oemotståndligt goda.

Våra snacks är ett riktigt mathantverk. De kallröks på traditionellt vis med äkta alspån och torkas sedan under fem veckor för att få rätt struktur, utseende och smak. Njut av dem på promenaden, som tilltugg innan middagen, eller när som helst när vi tänker efter. Lufttorkade norrländska delikatesser kan väl aldrig vara fel!

Snackssortimentet – påsar:

 • Lufttorkat nötkött Nyhet!
 • Minisalami chorizo Nyhet!
 • Lufttorkad skinka
 • Minisalami
 • Renkorv
 • Älgkorv
 • Ölkorv chili
 • Ölkorv original

Snackssortimentet – vakuumpackat:

 • Ölkorv chili
 • Ölkorv original
 • Ölkorv vitlök
 • Minisalami
Facebook Email

27 april, 2020 Grillfest hela sommaren

Aldrig har vi väl längtat så mycket efter sommaren och att få samla vännerna vid grillen som den här våren. Passa på att testa några av våra norrländska grillnyheter och låt alla få äta det de gillar bäst!

Inför årets grillsäsong har vi också tänkt lite extra på alla korvälskare. I vårt sortiment samlas grillkorv med olika spännande smaksättningar och färskkorvar med 96 % kötthalt. Vi vågar lova att det finns en korv för alla.

Årets grillnyheter:

 • Kotlett Sweet bbq
  Fläskkotlett med svål och en fyllig, lagom söt barbecuekryddning. Låt gärna svålen sitta kvar vid tillagning för ett saftigt resultat.
 • Kryddad kotlett
  Smaksatt med vår klassiska grillkrydda. Vi har låtit svålen sitta kvar för köttet ska bli riktigt saftigt och mört.
 • Grillkorv Trippelchili
  En finmald, lite tjockare grillkorv med lagom sting av tre sorters chili.
 • Parisare Nötkött
  En parisare gjord på enbart nötkött. Lika saftig och god som vår vanliga variant.
 • Färskkorv Milda örter
  Smaksatt med rosmarin, oregano och persilja. Kötthalten är hela 96%. Passar fint att grilla, men kräver lite längre tillagning för att bli klar.
 • Skinnfri Grillkorv chorizo
  För alla – stora som små – som vill ha en smakrik grillkorv utan skinn. 

Massor av grilltips och recept hittar du på här.

Facebook Email

22 januari, 2020 Lottas vardagsmat

Bra mat utan krångel

När tiden inte riktigt räcker till och fantasin tryter, det är då vi behöver våra vardagshjältar. Rejäl mat gjord av fina norrländska råvaror, som går snabbt att laga till och är enkel att variera.

Vi har tagit hjälp av Lotta Öström för att få lite välbehövlig inspiration till vardagsmatlagningen. Som kanelstekta äpplen istället för den vanliga lingonsylten till blodpuddingen! Eller en ny variant på alla familjers vardagsfavorit – helstekt falukorv i ugn – med tomat, äpple och zucchini.

Kolla in vår film och recepten för fler tips!


Strimlad lövbiff med ädelostsås och pasta

4 personer
650 g lövbiff
1 st schalottenlök
1 msk kalvfond
100 g bredbar ädelost
5 dl grädde
salt & vitpeppar
smör
persilja eller timjan

Gör så här:

 1. Strimla lövbiffen i tunna strimlor och bryn i smöret. Krydda med salt och peppar.
 2. Sänk värmen på pannan och tillsätt den finhackade löken och låt den bli lite mjuk.
 3. Tillsätt kalvfonden, grädden och ädelosten. Rör om.
 4. Låt såsen puttra ihop i några minuter så den blir krämig.
 5. Strö över färsk persilja eller timjan vid servering och smula gärna lite ädelost på toppen. Servera med nykokt pasta.

 

 

 

Facebook Email

Äldre nyheter »