Nyheter

22 april, 2024 Fräscha nyheter

Det finns flera anledningar att njuta lite mer i sommar! Till exempel har vår klassiska räkbomb fått sig ett riktigt lyft. Som tidigare innehåller den traditionella råvaror som räkor, skagenröra och ägg, och nu har vi dessutom tillsatt picklad rödlök och ärtskott, samt bytt det ljusa brödet mot en mörkare tekaka.

Vi har också breddat vårt salladssortiment med ett vegetarisk alternativ. Vår Falafel Bowl är en smakrik fullträff proppfylld med vegetariska råvaror och godsaker. Eller vad sägs om klassisk falafel, chilidressing med yoghurt, bön- och ärtsallad med persilja, grillad paprika, salladsost, picklad rödlök, grönsallad och körsbärstomater. 

Våra färdiga rätter – så enkelt, fräscht och gott att ta med ut på sommarens alla strapatser! Allt producerat lokalt såklart, med de bästa råvarorna.

Facebook Email

22 april, 2024 Två nya norrländska ölkorvar

Gillar du våra lufttorkade ölkorvar så kommer här två nyheter som lär falla dig i smaken. Vi har utökat sortimentet med två spännande heta smaker; Lakritsrot & Habanero samt Jalapeño & Chili. Nyheterna är lite mjukare och lite mer tuggvänliga – njut dem i tunna skivor på charkbrickan eller ät direkt ur påsen!

Ölkorv Lakritsrot & Habanero
Våra nya ölkorvar är smaksatta med en ovanligt lyckad kombination av het habanero och utsökt laktritsrot. Habanero ger tydlig hetta och en aromatisk fruktig ton som känns fyllig, tillsammans med den nytänkande och moderna kombinationen med svart lakrits, som ger en fin eftersmak.

Ölkorv Jalapeño & Chili
De här nykomlingarna är varsamt kryddade med grön jalapeño och röd chili med precis lagom hetta. Jalapeño är en grön, trendig smaksättare som tillför en aromatisk smak och en frisk paprikaton. Chilin driver på hettan och smaken av röd frukt. En ölkorv som passar särskilt bra till en mexikansk ljus öl, gärna med limetoner.

Våra snacks är ett riktigt mathantverk. De kallröks på traditionellt vis med äkta alspån och lufttorkas sedan för att få rätt struktur, utseende och smak. Njut av dem på promenaden, som tilltugg innan middagen, eller egentligen när som helst när vi tänker efter. Lufttorkade norrländska delikatesser kan väl aldrig vara fel!

Facebook Email

15 april, 2024 Ny, smart förpackning för färsen!

SAMMA KVALITET – BÄTTRE FÖR KLIMATET
Nu får all vår köttfärs Flowpack-förpackningar. Det innebär att vi reducerar mängden plast med över 70 %, vilket motsvarar mer än 65 ton mindre plast per år!

Köttets kvalitet och luftighet behålls som i tidigare plasttråg, och förpackningen säkrar samma långa hållbarhet på färsen. Dessutom är förpackningen väldigt lätt att öppna och att tömma ut, och tar betydligt mindre plats i kylskåpet och när du källsorterar.

Vårt pressmeddelande hittar du här

Facebook Email

8 mars, 2024 Guldfisken Kök är nu Nyhléns Hugosons

De färdigrätter som tidigare var Guldfisken Kök går nu under varumärket Nyhléns Hugosons. Det betyder att vårt sortiment av färdigmat blir större och du får ännu fler goda och vällagade rätter att välja bland!

Nyhléns Hugosons har sedan 2017 varit ägare av Guldfisken Kök och nu lanserar vi färdigrätterna under vårt eget varumärke. Kommer min favorit, som till exempel Guldfiskens Pasta Special att försvinna nu, undrar du kanske. Svaret är nej, vi har bara bytt förpackningen! Det är samma goda recept och kvalitetsråvaror – svenska och norrländska, och precis som tidigare produceras rätterna i vårt kök i Boden. Vårt mål är att fortsätta erbjuda Norrlands mest smakrika färdigmat, som är så nära hemlagat man kan komma. Alltid rejäla portioner av populära lunch- och middagsrätter.

Nyhet! Nu kan du välja mellan Dagens rätt – omtyckta rätter av både klassiska och moderna recept, eller Dagens deli – smakrika rätter som passar lika bra till helg som vardag.
Hela vårt sortiment hittar du här

 

Facebook Email

22 januari, 2024 Vi hyllar vardagshjältarna!

Livet består till största delen av vardagar, så se till att maten du äter då är riktigt bra och inte krånglar till det i onödan. Det är här våra vardagshjältar kommer in i bilden – snabba, smarta och goda produkter som hjälper dig att få maten på bordet på ett kick. Falukorv, pitepalt, blodpudding, bacon och mycket annat som hela familjen gillar. Tillagade med en stor portion omtanke, av svenska och norrländska råvaror.

Pax för palten!
Vi använder potatis som är odlad i norr och rimmat fläsk från svenska och norrländska gårdar till vår palt.
Norrbottens egen landskapsrätt njuts traditionellt med smör och lingonsylt, men är du nyfiken på att variera denna vardagshjälte har vi några bra tips:

  • Stek valfri svamp tillsammans med rödlök, koka ihop med en skvätt gräddmjölk och servera till palten för lite mer lyx i vardagen.
  • Lägg in morötter i 1-2-3 lag, servera till palten tillsammans med kokt grönkål. Så här färgstark och näringsrik kan också husmanskost vara.
  • Bryn smält smör med tunt skuren gul lök. Strö över persilja och servera till palten. Passar precis lika bra till kroppkakor, om du föredrar det.

Hurra för falukorv!

Vill du ha den alspånsrökt, med bara 17% fett, extra rökig eller en lite mildare variant? Alla våra falukorvar är gjorda av svenskt kött och är resultatet av ett traditionellt norrländskt mathantverk. Smaka dig fram till din favorit!

  • NORRLANDSFALUKORV
    Vår varmrökta Norrlandsfalukorv har en högre kötthalt än våra andra falukorvar. Följ med in i produktionen och hör vår charkmästare Leif berätta om hur vi tillverkar Norrlands mest sålda falukorv. Länka till falukorvsfilmen?
  • ALSPÅNSRÖKT FALUKORV
    En norrländsk delikatess, gjord av de finaste råvarorna och rökt på traditionellt vis för en fyllig röksmak.
  • NYHLÉNS FALUKORV
    En traditionell falukorv som är mild i smaken, men ändå med viss kryddighet.
  • ALSPÅNSRÖKT BRASKORV
    Vår varmrökta braskorv har rökts med riktigt alspån och har en fyllig men ändå mild smak.
  • BASTURÖKT FALUKORV
    Vi röker falukorven i hög temperatur och med hög luftfuktighet för en fyllig röksmak.
  • LÄTTKORV
    Ett magrare alternativ till vanlig falukorv, men fortfarande med en hög kötthalt.

Parmesangratinerade falukorvsstubbar med persiljemos 
Helstekt falukorv i ugn
Het korvstroganoff 

Ge järnet blodpudding!
Mat som innehåller blod är nyttig eftersom den har ett högt protein- och järnvärde. Tänk på att steka blodpudding i rikligt med smör och på låg värme. Då blir den genomstekt och får samtidigt en härligt frasig yta.
Prova några smakkompisar nästa gång du blir sugen på blodpudding:

  • Låt blodpuddingen och lingonen få sällskap av ugnsrostad rödlök och äpple.
  • Servera blodpuddingen med apelsinmarinerad strimlad vitkål och persilja. Gott, enkelt och med massor av C-vitaminer på köpet.
  • Bacon har du säkert testat till blodpuddingen. För lite grön variation vill vi tipsa om rostade morotsstavar, blandade med stekt grönkål och lingon.

Heja bacon!                                          
Vårt norrländska bacon finns i två varianter; en med traditionell röksmak (i röd förpackning) och en som är handsaltad och alspånsrökt (i svart förpackning). Knaperstek och servera till blodpudding med lite lingonsylt för en rustik och god lunch eller middag.

Blodpudding med bacon och kanelstekta äpplen


Härliga tider varmkorven!
Vår goda lokalproducerade varmkorv är en riktig räddare i vardagen – perfekt att ta till när tiden inte räcker till. Med sin milda smak går den dessutom att variera i oändlighet:

  • Servera varmkorven med parmesangratinerade blomkålsbuketter. Blomkål är billig och nyttig mat, som dessutom passar perfekt till korv.
  • Büsa till varmkorven lite och få oktoberfeststämning redan i februari. Surkål blandat med rivet äpple blir en spännande topping.
  • Värm skivad varmkorv i ett foliepaket med kokt potatis, lök och örter. Extra enkel blir matlagningen när allt lagas i samma form, som inte heller behöver diskas.

Varmkorv med potatis- och rotfruktsstomp 
Tunnbrödsrulle med varmkorv och potatissallad 

Merci Parisare!
Vår stolta norrländska klassiker funkar i alla lägen, och alldeles särskilt bra en hektisk veckodag. Här kan du experimentera med tillbehör och smakkompisar, eller så äter du den helt enkelt som du brukar. 

  • En riktig smakexplosion får du om du lägger tunna skivor av kokta rödbetor på parisaren, och strör över riven pepparrot och krasse, salt och peppar.
  • Servera med stekt ägg och rostad lök. Krångligare än så behöver det inte vara för att det ska smaka riktigt gott.
  • Hacka gurka och rödlök, blanda med kapris och lägg på parisaren. Smaker och konsistenser i perfekt harmoni.

Parisare med salsa och dijoncrèmefraiche 
Chorizoparisare toppas med rostad paprika och basilika 

Facebook Email

Äldre nyheter »