Nyheter

5 april, 2019 Nyheter i vårt färdigmatssortiment

Tre nya vardagsfavoriter

Nu välkomnar vi tre nya favoriter bland våra kylda färdigrätter! Fläsklägg, pannbiff och falukorv med stuvade makaroner. Precis som vanligt är det rejäla portioner vällagad vardagsmat med 100 % norrländskt kött. Vi använder våra egna produkter, till exempel Norrlandsfalukorv som är Norrlands mest omtyckta falukorv, i recepten.

Rätterna har lång hållbarhet och är enkla att värma i mikro eller vanlig ugn. Perfekt att ta med till jobbet, eller som en enkel lösning när tiden inte riktigt räcker till där hemma.
Vilken av nyheterna blir din nya favorit?

 • Fläsklägg med ugnsstekta rotsaker och senapssås
 • Pannbiff med stekt lök och grönpepparsås
 • Norrlandsfalukorv med stuvade makaroner

 De här finns sedan tidigare i sortimentet:

 • Korvstroganoff med ris
 • Köttbullar med mos
 • Köttfärslasagne
 • Spagetti med köttfärssås
 • Pasta carbonara
 • Ytterfilé med kulpotatis
Facebook Email

11 februari, 2019 Prova våra nyheter Flankstek och Pluma!

Nu smygstartar vi grillsäsongen med två nyheter som är enkla att lyckas med. Funkar lika bra att tillaga hemma i köket som vid grillen.

 • Flankstek är en platt och avlång detalj av nöt, som blivit mycket populär på senare tid. Väldigt mör, smakrik och enkelt att tillaga.
 • Kotlettkappa pluma är en saftig och mör detalj från grisens framdel. Namnet Pluma, som betyder fjäder på spanska, syftar på köttets fina form.

Båda nyheterna ligger i vakuumförpackning, s.k. skinpack, en förpackning som är bättre för både kvaliteten och klimatet. I vakuumförpackningen fortsätter köttet att möras och blir bara bättre ju närmre bäst-före-datum man kommer. Det ger också köttet en längre hållbarhet – 3 veckor – vilket leder till minskat matsvinn både i hyllan och hemma.

Facebook Email

23 januari, 2019 Vardagsmat när den är som bäst

Festligheter i all ära. Livet består ändå mest av vardagar, så se till att maten du äter då är riktigt god, vällagad och inte krånglar till det i onödan.
I vårt sortiment hittar du ett stort utbud av riktiga vardagshjältar. Falukorv, pitepalt, blodpudding, bacon och mycket annat som gillas av hela familjen och hjälper dig att snabbt få maten på bordet. Tillagade med kärlek och av norrländska råvaror. Och dessutom så här vacker! 

Pitepalt
Norrbottens egen landskapsrätt njuts bäst i lugn och ro – och med smör och lingonsylt förstås.
Vi använder svensk potatis och rimmat fläsk från svenska och norrländska gårdar.

Falukorv
Vill du ha den alspånsrökt, med bara 17% fett, extra rökig eller en lite mildare variant? Alla våra falukorvar är gjorda av svenskt kött och är resultatet av ett traditionellt norrländskt mathantverk. Smaka dig fram till din favorit!

Blodpudding
Mat som innehåller blod är nyttig eftersom den har ett högt protein- och järnvärde. Självklart är den gjord av enbart svenska köttråvaror.

Bacon
Vårt norrländska bacon finns i två varianter; en med traditionell röksmak (i röd förpackning) och en som är handsaltad och alspånsrökt (i svart förpackning). 

Facebook Email

4 januari, 2019 Smart förpackning - bra för kvaliteten och klimatet

Vår smarta vakuumförpackning ger ett ännu godare och mörare kött. Köttet fortsätter att möras så länge det ligger i sin förpackning, det är som allra bäst precis innan bäst-före-datum. En av förpackningens fördelar är att den ger en längre hållbarhet, vilket hjälper till att minska matsvinnet.
Matsvinnet är en stor utmaning, både för oss i livsmedelsbranschen och för alla konsumenter. Visste du att ett hushåll kan spara upp till 6 000 kr om året på att minska sitt matsvinn?* En rätt bra bonus, utöver att det sparar på jordens resurser.
Bra för både kvaliteten och klimatet. Och fördelarna slutar inte där. Vakuumförpackningen är också en säkrare och mer hygienisk förpackning som tar mindre plats.

 *Livsmedelsverket

Facebook Email

20 november, 2018 Julklassiker från Norrland

Till julen samlas nya och gamla favoriter både på – och runt – julbordet. Vi vill vara säkra på att få den rätta smaken och kvaliteten på maten när vi ska njuta av julens goda med nära och kära. Hos oss hittar du julens alla klassiker, tillagade med kärlek, de finaste råvarorna och en stor dos norrländsk mattradition.

Skinka
Julskinkan är en hjälte på julbordet som få av oss vill vara utan. På senare år har den klassiska kokta skinkan fått sällskap av gårdsskinka, premiumskinka och inte minst små och färdigskivade skinkor – bekvämt och matsvinnsmart för det lilla hushållet. 

Julkorv
Julkorven är en av våra allra äldsta julbordsrätter. Och inte är det konstigt att den fortfarande är en av våra stora favoriter. Vår kokta julkorv har den klassiska julsmaken som kommer från bland annat ingefära och kryddnejlika. Gott också att servera med hemlagat potatismos och senap om man vill äta det fler gånger än till julbordet, och det vill man ju!

Prinskorv
Våra Norrlandsprinsar tillverkas på traditionellt vis, med riktigt bra råvaror. Vi har också prinskorvar i naturskinn som röks med äkta alspån. Båda är klassiska prinskorvar av hög kvalitet, bara lite olika i sin karaktär och rökighet. Om det är trångt på spisen i jul är ett tips att steka prinskorvarna i långpanna i ugnen!

Kalvsylta
Vår kalvsylta är en delikatess som med van och varsam hand har tillverkats i generationer. Vi utgår ifrån ett riktigt bra kalvkött och använder inget nitritsalt (det är därför den blir lite grå). Ett riktigt norrländskt mathantverk som förgyller julen.

Köttbullar
Hur vill du ha dina julköttbullar? Rullar du köttbullarna själv får du dem precis som du vill ha dem. Vi väljer lagom stora och saftiga, kanske smaksatta med lite kryddpeppar för den rätta karaktären. Oavsett vilken sort du väljer, nöt-, fläsk- eller blandfärs så smakar köttbullarna självklart bäst med lokalproducerat kött.

Facebook Email

Äldre nyheter »