Nyheter

22 november, 2021 Våra norrländska julfavoriter

Oavsett vilka som är dina ”måsten” på julbordet så kan vi nästan lova att du hittar dem i vårt stora julsortiment. Det innehåller både de älskade klassikerna och nya smarta genvägar till den norrländska julstämningen.

I våra sociala medier kommer vi att presentera några av våra allra mest omtyckta julprodukter. Det är våra egna medarbetare som presenterar sina personliga favoriter. Vi hoppas det ger inspiration till att förnya någon gammal favorit. Kanske blir det våra nya älgprinskorvar som får ta plats på julbordet i år? Gilla oss på Facebook och Instagram för att inte missa våra tips.

Fina paket hör också julen till, så vi passade på att ge våra julskinkor en ny förpackning. Här finns det många varianter att välja mellan – från riktigt stora skinkor till en förpackning med lagom många skivor griljerad skinka.

Vill du griljera din skinka själv hittar du recept på Linas griljeringar här. Ett tips om du vill få griljeringen att fästa bättre på skinkan är att pudra skinkan med potatismjöl innan du klär den med griljering. 

Anders Björkenäs, Charkuterist 
– Jag äter helst min kalvsylta skivad i halvcentimeter tunna skivor på hårdbrödsmacka. Det är ett viktigt inslag på julens grötfrukost.

Pär Karlsson, Expediering & Lager
– Prinskorv är ett måste på mitt julbord. Den äter jag bara till jul, så då känns det lite extra speciellt.

Maria Tjärnström, Expediering & Lager
– För mig är familjen det viktigaste på julen, att få träffas och umgås – och att mammas köttbullar finns på julbordet.

Lina Nordström, Produktchef
– Jag äter helst julskinkan på knäckebrödsmacka med senap och äpplemos dagarna innan julafton, och till julfrukost – varm och nygriljerad.

Mats Nordström, Controller
Många kokar revbenen men jag kör dem hellre i ugnen, på låg temperatur och under lite längre tid. En god glaze sätter sista touchen på smaken och lite grill mot slutet ger en fin yta.

Facebook Email

14 september, 2021 Våra bästa mellismackor

Mackan är ofta en räddare i nöden, men med ett gott pålägg är det kanske världens bästa och snabbaste mellanmål. Våra mumsiga mellismackor är enkla att fixa för hungriga barn som behöver fylla på med ny energi.

Salamismörgås med päron & paprika  

 1. Bre lite smör på en skiva Lingongrova.
 2. Lägg på ett salladsblad, t ex krispsallad.
 3. Skär tunna klyftor av päron, och ringar av paprikan.
 4. Lägg salami på brödet och garnera med päron och paprika.

Varm pizzamacka med kokt skinka

 1. Bre lite smör eller margarin på en Polarkaka.
 2. Lägg på kokt Herrgårdsskinka, skivad tomat och ost.
 3. Lägg på ett lock av Polarkaka.
 4. Värm ett mackjärn och grädda pizzamackan tills den har fått lite färg. Du kan också grädda mackan i mikron.

Skinkwrap med mjukost & krispigt grönt  

 1. Bre smör eller margarin på en skiva tunnbröd.
 2. Lägg på ett salladsblad, t ex roman, och ett par skivor rökt Herrgårdsskinka.
 3. Ringla valfri mjukost över pålägget.
 4. Skär stavar av gurka, eller annat grönt, och lägg i mitten av brödet.
 5. Vik upp en liten bit längs undersidan och rulla sedan försiktigt ihop hela brödet.

Medvursthjärtan med bostongurka & mjukost

 1. Bre smör eller margarin på bröden. Hittar du inte Polarhjärtan i din butik kan du använda en pepparkaksform.
 2. Lägg några skivor kokt medvurst på bröden.
 3. Klicka lite Bostongurka över.
 4. Ringla över skinkost eller annan mjukost du gillar.
Facebook Email

26 april, 2021 Våra egna grillfavoriter i sommar

Nu är grillsäsongen äntligen här och i år laddar vi för en sommar som inte bara innehåller goda norrländska kött- och charkprodukter utan också – förhoppningsvis – efterlängtat umgänge med nära och kära. Kanske runt grillen utomhus, någonstans i vår fantastiska norrländska natur.

I årets grillkampanj lyfter vi fram våra personliga grillfavoriter och det är våra egna stolta medarbetare som berättar vad de helst grillar i sommar.

Jesper Forsberg, säljare Nyhléns Hugosons
- Att grilla i stugan är något jag gör året om. På somrarna blir det ofta en grillbricka med våra kryddiga korvar, till exempel ost- & bacon eller chorizo, skivad och kryddad karré, någon av våra färskkorvar och diverse grönsaker.

Maria Tyni, lager och expedition Nyhléns Hugosons
- Under sommaren grillar jag och familjen flera gånger i veckan. Det blir hamburgare och korv om ”mini” får välja. Själv föredrar jag kanske en ryggbiff eller entrecote, som jag serverar med grillade majskolvar, råstekt potatis och en fräsch sallad.

Josefine Almgrund, marknadsassistent Nyhléns Hugosons
- Kamben är saftigt och lite roligare än en vanlig köttbit. Att det är färdigkryddat passar bra eftersom jag inte vill spendera för mycket tid i köket på sommaren. 

Andreas Lidberg, IT-chef Nyhléns Hugosons
- Flankstek serverar jag helst i tunna skivor, kanske med en lite finare sallad eller fräsch potatis. Det är en detalj som är enkel att lyckas med, med god smak och bra struktur i köttet.

I vårt grillsortiment finns precis som vanligt allt vi gillar att lägga på gallret: hela naturella detaljer, marinerat och förberett, burgare och korvar av alla de slag. Och prova gärna våra nya grillkorvar av älg och ren med 77% kötthalt.

Facebook Email

12 mars, 2021 Ett nytt och smakrikt viltsortiment

Nu lanserar vi ett helt nytt sortiment av viltprodukter med genomgående hög kötthalt och mild kryddning. Allt för att den fina viltsmaken ska komma fram och ge produkterna sin unika karaktär.

Viltkött är ett näringsrikt, magert och naturligt gott kött. Bra för hälsan, men också ett hållbart val för Norrland. De vilda djuren betar på mark som inte är bearbetad vilket gynnar den biologiska mångfalden.

Du hittar följande produkter i vårt nya viltsortiment:

 • Älgkorv, en mild och god stekkorv med fin viltkaraktär och fyllig röksmak. Ett spännande alternativ till den vanliga falukorven. 63 % kötthalt.
 • Rökt älgkorv, hel påläggskorv med 70 % kötthalt. En svalrökt korv som är varsamt kryddad med peppar och lök.
 • Rökt renstek, skivat pålägg med 85 % kötthalt. Välbalanserad viltsmak med lagom sälta.
 • Grillkorv av älg och ren med 77 % kötthalt. Två lite smalare grillkorvar, finmalda men ändå med en tydlig struktur. Älg ger en ganska mild viltsmak, renköttet ger en något mer framträdande viltkaraktär.
 • Älgvarmkorv. En korv av wienerkorvstyp i naturskinn med god viltsmak. 65 % kötthalt.

Vi röker alla våra viltprodukter på traditionellt vis med alspån. Vi har sedan tidigare även Älgsalami och Rökt Renkorv i vårt sortiment.

Missa inte heller de härliga viltrecepten här på hemsidan:

Facebook Email

30 november, 2020 En extra omtänksam jul

Julen är en tid fylld av traditioner, men i år blir den kanske inte riktigt som vanligt. För många av oss kommer det fysiska avståndet till nära och kära att bli lite större, men kanske växer omtanken i tider som dessa. Många har stöttat sina lokala företagare och producenter för att vi blivit påminda om hur viktiga de är.

Julmaten då? Jodå, den är precis som den brukar. Hos oss hittar du både de älskade klassikerna och nya smarta genvägar till den norrländska julstämningen. Skinkor i olika storlekar och även färdigskivade varianter. Kalvsylta som vi lagar enligt traditionellt recept, julkorv, prinskorv, revben och allt annat som hör julen till.

Här på hemsidan hittar du också recept på griljering, våra goda julköttbullar, marinerade revben och matiga mackor med skinkan som – eventuellt – blivit över.

Vi säger TACK för att du handlar lokalt kött och gynnar det norrländska lantbruket, och önskar en riktigt god jul!

 

 

Facebook Email

Äldre nyheter »