Nyheter

22 april, 2022 Sommarens fräscha färdigmat

Utöver nya köttdetaljer, korvar och burgare till grillen har vi också laddat upp med fräscha färdiga sallader och mackor. Enkelt och gott att ta med ut på sommarens alla utflykter.

Vi har kryddat vårt traditionella norrländska matarv med mer exotiska smaker och nya mattrender. Prova till exempel vår egen version av den Hawaiianska specialiteten poké bowl!
Allt producerat lokalt såklart, med de bästa råvarorna.

Samtidigt har vi passat på att ge våra sallader ett mer klimatvänligt papperstråg och våra wraps ett nytt omslagspapper.

5 ANLEDNINGAR ATT NJUTA LITE EXTRA AV SOMMAREN: 

  • Lax Poké bowl

Med gravad regnbågslax, sushiris, srirachamayo, mango och mycket annat gott som hör till. Toppas med färsk koriander och sesamfrön.

  • Yakiniku Poké bowl

En japanskt kryddad sallad med tunt skivad biff, sushiris, sallad och picklade grönsaker. Toppas med en limeklyfta och sesamfrön.

  • Chèvresallad

Med bland annat smakrik getost, matvete, sallad, valnötter och finstrimlade rotfrukter. Serveras med olivolja och en balsamicoglaze.

  • Baguette Lufttorkad salami & brieost

Vår finaste lufttorkade salami samsas med brieost, rucola och inlagda chili drops.

  • Kebabrulle

Matig wrap av libabröd med kebab av svenskt nötkött, orientdressing och grönsaker.

Facebook Email

14 mars, 2022 Våra bästa utflyktsmål

Våra bästa utflyktsmål
Härliga vårvinterdagar vill vi packa ryggsäcken med god utemat. Fylla den med grillkorv och burgare. Eller varför inte en rejäl bit Norrlandsfalukorv – lika god grillad på utflykten som till makaronerna eller på mackan hemma i köket. Lite rimmat fläsk till pannkakan och kanske några wraps och mackor att grilla. Grillade mackor på utflykten känns extra lyxigt, förbered hemma med favoritpålägget så går det snabbt att få maten klar på plats. Som du märker så finns det något gott för alla att njuta av på utflykten i vårt sortiment.

Nu har du chans att dessutom vinna ett fint prispaket som gör äventyret extra njutbart. Dela med dig av ditt bästa utflyktsmål på vår Facebooksida – varje vecka får du en ny chans att vinna ett fint vårvinterpaket!

1:a pris:    
Kånken-ryggsäck från Fjällräven (värde: 999 kr)
Smörgåsgrilljärn (värde: 200 kr)
Produktcheckar från Nyhléns Hugosons, 200 kr
2:a pris:        
Smörgåsgrilljärn (värde: 200 kr)
Produktcheckar från Nyhléns Hugosons, 200 kr
3:e pris:
Produktcheckar från Nyhléns Hugosons, 200 kr

Håll utkik på vår Facebooksida för att tävla.

Facebook Email

18 januari, 2022 Varmkorven – en norrländsk vardagshjälte

Få saker slår en riktigt god varmkorv, vare sig du är i behov av utflyktsmat eller en slutkläm på festen. Men du kanske inte alltid tänker varmkorv när vardagsmiddagarna ska planeras? Då är det dags att tänka om. Här hittar du ett recept där vår varmkorv serveras med ett härligt rotfruktsstomp, toppat med lite citron och persilja.

 

VARMKORV ORIGINAL
En klassisk varmkorv. Mild och god, med en lätt rökighet i smaken.

BOKSPÅNSRÖKT VARMKORV
Vår finaste varmkorv med de klassiska kryddorna och en mustig smak av buljong.

Facebook Email

22 november, 2021 Våra norrländska julfavoriter

Oavsett vilka som är dina ”måsten” på julbordet så kan vi nästan lova att du hittar dem i vårt stora julsortiment. Det innehåller både de älskade klassikerna och nya smarta genvägar till den norrländska julstämningen.

I våra sociala medier kommer vi att presentera några av våra allra mest omtyckta julprodukter. Det är våra egna medarbetare som presenterar sina personliga favoriter. Vi hoppas det ger inspiration till att förnya någon gammal favorit. Kanske blir det våra nya älgprinskorvar som får ta plats på julbordet i år? Gilla oss på Facebook och Instagram för att inte missa våra tips.

Fina paket hör också julen till, så vi passade på att ge våra julskinkor en ny förpackning. Här finns det många varianter att välja mellan – från riktigt stora skinkor till en förpackning med lagom många skivor griljerad skinka.

Vill du griljera din skinka själv hittar du recept på Linas griljeringar här. Ett tips om du vill få griljeringen att fästa bättre på skinkan är att pudra skinkan med potatismjöl innan du klär den med griljering. 

Anders Björkenäs, Charkuterist 
– Jag äter helst min kalvsylta skivad i halvcentimeter tunna skivor på hårdbrödsmacka. Det är ett viktigt inslag på julens grötfrukost.

Pär Karlsson, Expediering & Lager
– Prinskorv är ett måste på mitt julbord. Den äter jag bara till jul, så då känns det lite extra speciellt.

Maria Tjärnström, Expediering & Lager
– För mig är familjen det viktigaste på julen, att få träffas och umgås – och att mammas köttbullar finns på julbordet.

Lina Nordström, Produktchef
– Jag äter helst julskinkan på knäckebrödsmacka med senap och äpplemos dagarna innan julafton, och till julfrukost – varm och nygriljerad.

Mats Nordström, Controller
Många kokar revbenen men jag kör dem hellre i ugnen, på låg temperatur och under lite längre tid. En god glaze sätter sista touchen på smaken och lite grill mot slutet ger en fin yta.

Facebook Email

14 september, 2021 Våra bästa mellismackor

Mackan är ofta en räddare i nöden, men med ett gott pålägg är det kanske världens bästa och snabbaste mellanmål. Våra mumsiga mellismackor är enkla att fixa för hungriga barn som behöver fylla på med ny energi.

Salamismörgås med päron & paprika  

  1. Bre lite smör på en skiva Lingongrova.
  2. Lägg på ett salladsblad, t ex krispsallad.
  3. Skär tunna klyftor av päron, och ringar av paprikan.
  4. Lägg salami på brödet och garnera med päron och paprika.

Varm pizzamacka med kokt skinka

  1. Bre lite smör eller margarin på en Polarkaka.
  2. Lägg på kokt Herrgårdsskinka, skivad tomat och ost.
  3. Lägg på ett lock av Polarkaka.
  4. Värm ett mackjärn och grädda pizzamackan tills den har fått lite färg. Du kan också grädda mackan i mikron.

Skinkwrap med mjukost & krispigt grönt  

  1. Bre smör eller margarin på en skiva tunnbröd.
  2. Lägg på ett salladsblad, t ex roman, och ett par skivor rökt Herrgårdsskinka.
  3. Ringla valfri mjukost över pålägget.
  4. Skär stavar av gurka, eller annat grönt, och lägg i mitten av brödet.
  5. Vik upp en liten bit längs undersidan och rulla sedan försiktigt ihop hela brödet.

Medvursthjärtan med bostongurka & mjukost

  1. Bre smör eller margarin på bröden. Hittar du inte Polarhjärtan i din butik kan du använda en pepparkaksform.
  2. Lägg några skivor kokt medvurst på bröden.
  3. Klicka lite Bostongurka över.
  4. Ringla över skinkost eller annan mjukost du gillar.
Facebook Email

Äldre nyheter »