Nyheter

30 april, 2024 Lokalt smakar bäst på grillen i sommar

Dina val gör skillnad! När du väljer lokalproducerade varor till grillen är du med och bidrar till ett öppet landskap, en levande landsbygd och ett hållbart Norrland.

Sommarens norrländska grillnyheter bjuder på riktiga smakupplevelser. Här finns helt klart något för var och en kring grillen!

Årets grillnyheter:

 • Grillkorv Kabanoss
  Vår norrländska kabanoss och Årets grillsmak är en norrländsk version av den kryddstarka klassiska polska korven. En lite mer grovmald grillkorv med en kötthalt på 86 procent, kryddad med bland annat paprika, vitlök, koriander och kummin. 
 • Kotlett Sweet Chili
  Mörad benfri kotlett som inte bara är saftig, den är också kryddad med en klassisk sötstark sweet chili-kryddblandning. Färdig att grilla och perfekt med en ljummen potatissallad till.

 • Ytterfilé Röd Jalapeño & Ramslök
  Fläskytterfilé med alldeles lagom hetta från röd jalapeño och chilipeppar samt utsökt örtig ton av ramslök och vitlök.

 • Hamburgare Bacon/Jalapeño:
  Saftig hamburgare med vårt eget alspånsrökta bacon och en gnutta hetta av frisk och fyllig jalapeño.

 • Skinnfri barnsligt god grillkorv:
  Vår skinnfria grillkorv har fått en ny kostym, passande för alla små hjältar i Norrland. Den perfekta milda grillkorven – för liten som stor. Barnsligt god, helt enkelt!

Massor av grilltips och recept hittar du här.

Facebook Email

22 april, 2024 Fräscha nyheter

Det finns flera anledningar att njuta lite mer i sommar! Till exempel har vår klassiska räkbomb fått sig ett riktigt lyft. Som tidigare innehåller den traditionella råvaror som räkor, skagenröra och ägg, och nu har vi dessutom tillsatt picklad rödlök och ärtskott, samt bytt det ljusa brödet mot en mörkare tekaka.

Vi har också breddat vårt salladssortiment med ett vegetarisk alternativ. Vår Falafel Bowl är en smakrik fullträff proppfylld med vegetariska råvaror och godsaker. Eller vad sägs om klassisk falafel, chilidressing med yoghurt, bön- och ärtsallad med persilja, grillad paprika, salladsost, picklad rödlök, grönsallad och körsbärstomater. 

Våra färdiga rätter – så enkelt, fräscht och gott att ta med ut på sommarens alla strapatser! Allt producerat lokalt såklart, med de bästa råvarorna.

Facebook Email

22 april, 2024 Två nya norrländska ölkorvar

Gillar du våra lufttorkade ölkorvar så kommer här två nyheter som lär falla dig i smaken. Vi har utökat sortimentet med två spännande heta smaker; Lakritsrot & Habanero samt Jalapeño & Chili. Nyheterna är lite mjukare och lite mer tuggvänliga – njut dem i tunna skivor på charkbrickan eller ät direkt ur påsen!

Ölkorv Lakritsrot & Habanero
Våra nya ölkorvar är smaksatta med en ovanligt lyckad kombination av het habanero och utsökt laktritsrot. Habanero ger tydlig hetta och en aromatisk fruktig ton som känns fyllig, tillsammans med den nytänkande och moderna kombinationen med svart lakrits, som ger en fin eftersmak.

Ölkorv Jalapeño & Chili
De här nykomlingarna är varsamt kryddade med grön jalapeño och röd chili med precis lagom hetta. Jalapeño är en grön, trendig smaksättare som tillför en aromatisk smak och en frisk paprikaton. Chilin driver på hettan och smaken av röd frukt. En ölkorv som passar särskilt bra till en mexikansk ljus öl, gärna med limetoner.

Våra snacks är ett riktigt mathantverk. De kallröks på traditionellt vis med äkta alspån och lufttorkas sedan för att få rätt struktur, utseende och smak. Njut av dem på promenaden, som tilltugg innan middagen, eller egentligen när som helst när vi tänker efter. Lufttorkade norrländska delikatesser kan väl aldrig vara fel!

Facebook Email

15 april, 2024 Ny, smart förpackning för färsen!

SAMMA KVALITET – BÄTTRE FÖR KLIMATET
Nu får all vår köttfärs Flowpack-förpackningar. Det innebär att vi reducerar mängden plast med över 70 %, vilket motsvarar mer än 65 ton mindre plast per år!

Köttets kvalitet och luftighet behålls som i tidigare plasttråg, och förpackningen säkrar samma långa hållbarhet på färsen. Dessutom är förpackningen väldigt lätt att öppna och att tömma ut, och tar betydligt mindre plats i kylskåpet och när du källsorterar.

Vårt pressmeddelande hittar du här

Facebook Email

8 mars, 2024 Guldfisken Kök är nu Nyhléns Hugosons

De färdigrätter som tidigare var Guldfisken Kök går nu under varumärket Nyhléns Hugosons. Det betyder att vårt sortiment av färdigmat blir större och du får ännu fler goda och vällagade rätter att välja bland!

Nyhléns Hugosons har sedan 2017 varit ägare av Guldfisken Kök och nu lanserar vi färdigrätterna under vårt eget varumärke. Kommer min favorit, som till exempel Guldfiskens Pasta Special att försvinna nu, undrar du kanske. Svaret är nej, vi har bara bytt förpackningen! Det är samma goda recept och kvalitetsråvaror – svenska och norrländska, och precis som tidigare produceras rätterna i vårt kök i Boden. Vårt mål är att fortsätta erbjuda Norrlands mest smakrika färdigmat, som är så nära hemlagat man kan komma. Alltid rejäla portioner av populära lunch- och middagsrätter.

Nyhet! Nu kan du välja mellan Dagens rätt – omtyckta rätter av både klassiska och moderna recept, eller Dagens deli – smakrika rätter som passar lika bra till helg som vardag.
Hela vårt sortiment hittar du här

 

Facebook Email

Äldre nyheter »