Om oss: Mathantverk

Hur modern och effektiv vår tillverkning än är idag, kan inget ersätta ett par tränade händer, som vet exakt vilket motstånd korven ska bjuda när den är färdig. I alla moment från styckning till rökning är vår matproduktion ett äkta hantverk.

Styckning är ett konststycke

Råvaran och tillagningen är inte hela hemligheten bakom en fin köttbit. Mycket avgörs vid styckningen. Det tar flera år att bli fullärd styckare, ännu längre att bli riktigt duktig. Vi använder bland annat tekniken carne liberation som möjliggör mer kvalitativ styckning av nöt och gör det tunga styckningsarbetet mer ergonomiskt. För oss är kvalitet ett hedersbegrepp genom hela produktionskedjan. Vårt hantverk kräver både mänsklig fingertoppskänsla och den senaste tekniken.

undefined


Traditionell tillverkning – och en stor portion nyfikenhet

Hantverket ligger alltid till grund för vår produktion, med erfarenhet och ett personligt engagemang i varje del av tillverkningen. Vi använder inga onödiga tillsatser i vår mat och garanterar hög kvalitet på våra produkter. Står det att en vara från Nyhléns Hugosons är alspånsrökt så är den rökt i riktiga rökskåp eldade med alspån eller alflis.
Tradition i all ära, men utan nytänkande och en nyfiken blick ut mot resten av världen, hade vi inte kunnat göra alla våra kunder nöjda, glada och mätta. Falukorv, palt och rökt skinka har på senare år fått sällskap av både färska korvar och lufttorkade delikatesser.

undefined


Svenska mästare i Chark-SM

 

Vartannat år anordnar köttbranschen sin stora kvalitetstävling där Sveriges bästa charkuterier utses. Chark-SM:s medaljer är en kvalitetsstämpel som innebär att en produkt håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldmedalj. Av dessa guldcharkuterier utses sedan en Svensk Mästare i varje klass. Nyhléns Hugosons har en god tradition av att åka hem med fina priser från Chark-SM. Vår kokta julskinka blev Svensk Mästare 2010 och 2012 slog vi medaljrekord med 24 medaljer. 2014 tog vi hem 6 guld, 5 silver och 4 brons till Norrland. 

undefined