Från v 23-2020 kommer vi att skicka ut alla avräkningar via mail.
Du som inte meddelat oss din aktuella mailadress skicka den till oss via ett mail till ove.hansson@hugosons.se
Skriv ditt SE nr samt namn i mailet.
Kolla in deras rådgivning & tjänster
Gård & Djurhälsan finns även på Facebook
Aktuell information 2020-03-16
Ändrade fettavdrag storboskap 2019-11-18
Nytt från Svenska köttföretagen 2019-01-21
Nyhlens Hugosons satsar på ökad livsmedelsproduktion i Norrbotten 2019-01-11
Pressmeddelande 2018-02-28
Pressmeddelande 2017-10-23
Pressmeddelande 2017-02-14
Webbanmälan
Nu kan du beställa användarnamn och lösenord till vår webbanmälan, skicka bara ett mail till: anmalan@hugosons.se så återkommer vi till dig med inloggningsuppgifter.
Skriv även till vilket av våra slakterier dina djur normalt går till.
Loggar in gör du sedan på http://anmalan.hugosons.se
Avräkningsnoteringar 2021
2021-03-08 Nöt & Lamm Gris
2021-03-01 Nöt & Lamm Gris
2021-02-22 Nöt & Lamm Gris
2021-02-15 Nöt & Lamm Gris
2021-02-08 Nöt & Lamm Gris
2021-02-01 Nöt & Lamm Gris
2021-01-25 Nöt & Lamm Gris
2021-01-18 Nöt & Lamm Gris
2021-01-11 Nöt & Lamm Gris
2021-01-04 Nöt & Lamm Gris
Hästslakt:
Storboskap:
På förekommen anledning ber vi er se över märkningen på era slaktdjur innan ni slaktanmäler och ser till att märka upp djuren korrekt innan leverans.
Korrekt märkning på nöt är:
- Minst ett förpräglat märke med både SE- och ID-nummer på båda sidorna av märket.
- Det andra märket får vara handskrivet ID-nummer Om SE-nummer är förpräglat.
- Bara handskrivna ID-nummer och / eller SE-nummer är inte giltig märkning, ej heller om det bara är märkning i ett öra.
- Djur märkta så får inte transporteras och riskerar att bli helkasserade av veterinär på slakteriet på grund av otillfredställande märkning.
- Se till att ni har reservmärken hemma som är förpräglat med ert SE-nummer.
- På inköpta djur så måste rätt SE-nummer vara förpräglat på eventuellt reservmärke.
Får, lamm och get: Se länk jordbruksverket
Återtag av kött
När du tar återtag av kött så måste du fylla i en återtagslapp* (arbetsbeskrivning) som ska skickas med djurtransporten in till slakteriet.
Lamm skall vara märkt med grönt återtagsmärke i ett öra ( Åter kött )
Leverantören ansvarar för att lammen är korrekt märkt med återtagsmärke
- Här skriver du din återtagssedel för kött. ( den skall följa med till slakteriet)
- Har du inte återtagsmärken hemma se nedan hur du beställer
Återtag lammskinn
När du tar återtag på skinn eller hud skall ifylld följesedel om vart skinnen ska skickas för beredning följa med djurtransporten till slakteriet.
Skinn som av olika anledningar går sönder i slakten ersätts med likvärdigt skinn om leverantören så önskar. Sönderdragna skinn för lamm under 14 kg:s slaktvikt eller skinn från magra lamm ersätts ej.
Utebliven försäljningsintäkt för trasiga skinn ersätts ej.
Leverantören ansvarar för att lammen är korrekt märkt med återtagsmärke ( rött Åter skinn) samt bifogad återtagssedel till den skinnberedare som skinnen skall skickas vidare till.
Här beställer du återtagsmärken lamm (spara i din dator och skicka åter i ett mail som bifogad fil)
Beställning av återtagsmärken till får & lamm via vanligt mail:
Fyll i SE nr, namn & adress samt hur många märken ni behöver för återtag skinn resp. kött och skicka till anmalan@hugosons.se
Här skrivet du ut följesedel skinn
Beställning följesedel skinn som skall till Donnia skinn AB
Beställning följesedel skinn som skall till Tranås skinnberederi AB
Lammkontrakt
Avtalsvillkor livdjurskrediter
Livdjurstorg
Köttraskalvar kvigor & tjurar säljes
Kontakta Ove Hansson 0910-50902
Avräkningsnoteringar 2020
Avräkningsnoteringar 2019
Avräkningsnoteringar 2018
Avräkningsnoteringar 2017
v01 | v02 | v03 | v04 |
v05 | v06 | v07 | v08 |
v09 | v10 | v11 | v12 |
v13 | v14 | v15 | v16 |
v17 | v18 | v19 | v20 |
v21 | v22 | v23 | v24 |
v25 | v26 | v27 | v28 |
v29 | v30 | v31 | v32 |
v33 | v34 | v35 | v36 |
v37 | v38 | v39 | v40 |
v41 | v42 | v43 | v44 |
v45 | v46 | v47 | v48 |
v49 | v50 | v51 |
v01 | v02 | v03 | v04 |
v05 | v06 | v07 | v08 |
v09 | v10 | v11 | v12 |
v13 | v14 | v15 | v16 |
v17 | v18 | v19 | v20 |
v21 | v22 | v23 | v24 |
v25 | v26 | v27 | v28 |
v29 | v30 | v31 | v32 |
v33 | v34 | v35 | v36 |
v37 | v38 | v39 | v40 |
v41 | v42 | v43 | v44 |
v45 | v46 | v47 | v48 |
v49 | v50 | v51 | v52 |
Avräkningsnotering 2015 nöt - nya kontrakt
v12 | |||
v13 | v14 | v15 | v16 |
v17 | v18 | v19 | v20 |
v21 | v22 | v23 | v24 |
v25 | v26 | v27 | v28 |
v29 | v30 | v31 | v32 |
v33 | v34 | v35 | v36 |
v37 | v38 | v39 | v40 |
v41 | v42 | v43 | v44 |
v45 | v46 | v47 | v48 |
v49 | v50 | v51 | v52-53 |
2015 Nöt och lamm
v1 | v2 | v3 | v4 |
v5 | v6 | v7 | v8 |
v9 | v10 | v11 | v12 |
v13 | v14 | v15 | v16 |
v17 | v18 | v19 | v20 |
v21 | v22 | v23 | v24 |
v25 | v26 | v27 | v28 |
v29 | v30 | v31 | v32 |
v33 | v34 | v35 | v36 |
v37 | v38 | v39 | v40 |
v41 | v42 | v43 | v44 |
v45 | v46 | v47 | v48 |
v49 | v50 | v51 | v52-53 |
2015 Gris
v1 | v2 | v3 | v4 |
v5 | v6 | v7 | v8 |
v9 | v10 | v11 | v12 |
v13 | v14 | v15 | v16 |
v17 | v18 | v19 | v20 |
v21 | v22 | v23 | v24 |
v25 | v26 | v27 | v28 |
v29 | v30 | v31 | v32 |
v33 | v34 | v35 | v36 |
v37 | v38 | v39 | v40 |
v41 | v42 | v43 | v44 |
v45 | v46 | v47 | v48 |
v49 | v50 | v51 | v52-53 |
2014 Nöt och lamm
v1 | v2 | v3 | v4 |
v5 | v6 | v7 | v8 |
v9 | v10 | v11 | v12 |
v13 | v14 | v15 | v16 |
v17 | v18 | v19 | v20 |
v21 | v22 | v23 | v24 |
v25 | v26 | v27 | v28 |
v29 | v31 | v32 | v33 |
v34 | v35 | v36 | v37 |
v38 | v39 | v40 | v41 |
v42 | v43 | v44 | v45 |
v46 | v47 | v48 | v49 |
v50 | v51 | v52 | |