Nyheter

20 april, 2015 Wrap med pulled pork

Våra populära wraps är perfekta när du vill ha ett riktigt mättande mellanmål eller lätt lunch. Nu lanserar vi en variant med pulled pork, gjord på svensk fläskkarré. Tillsammans med krispig coleslaw och kryddig barbecuesås bjuder det lilla paketet på en stor smakupplevelse.

Hela vårt sortiment av wraps:

Wrap Svensk – Rostbiff & Pepparrot
Wrap Dansk – Skagenröra
Wrap Caesar – Grillad kyckling
Wrap Fransk – Kyckling & Chèvre
Wrap Grekisk – Kyckling & Feta
Wrap Taco – Köttfärs & Salsa

Facebook Email

6 februari, 2015 Norrlandsfalukorv i ny design

Du har säkert sett att många av våra produkter har fått en ny röd och enhetlig förpackningsdesign. Nu är turen kommit till vår Norrlandsfalukorv –Norrlands mest sålda falukorv.

Inuti förpackningen är det samma omtyckta korv, lagad enligt traditionellt norrländskt recept med hög kötthalt, fyllig röksmak och de klassiska kryddorna.

Vår varmrökta Norrlandsfalukorv smakar lika bra på mackan som grillad på utflykten, eller i en korv stroganoff. Kolla gärna in våra recept och njut en god bit av Norrland.

Facebook Email

5 januari, 2015 Lufttorkad skinka, karré och salami

Våra lufttorkade nyheter har hämtat inspiration från kontinenten, men har i våra händer blivit norrländska delikatesser.

Vår lufttorkade skinka i tunna fina skivor påminner om tysk ”tirolerskinka” med kryddning av vitlök, pepper och koriander. Den passar utmärkt att njutas som den är, kanske som norrländsk tapas med några andra utvalda charkdelikatesser, eller prova att linda runt en bit kycklingfilé. 

Lufttorkad karré är vår norrländska tolkning av italiensk ”coppa”, smaksatt med örter som rosmarin, timjan och mejram. Här används hela 175 g råvara till 100 g färdig produkt. 

Vi har också en lufttorkad salami som är gjord på fläskkött och kryddad med vitlök, senap, chili, enbär och paprika. 

Nyhléns Hugosons är ett av få svenska företag som gör lufttorkade delikatesser med svensk köttråvara. Vi använder utvalda norrländska detaljer som kryddas för hand. Att ta fram lufttorkade produkter är ett sant hantverk och en lång process, det tar 11-12 veckor från råvara till färdig produkt. När produkterna torkas försvinner vätska från köttet, därför använder vi mycket råvara för att få fram produkterna och därför är resultatet också något alldeles extra.

Facebook Email

17 november, 2014 15 medaljer i Chark-SM

Vartannat år utses Sveriges bästa charkuterier i Chark-SM. I november 2014 var det dags igen och Nyhléns Hugosons kunde nöjda åka tillbaka till Norrland med 15 blänkande medaljer i bagaget.

Med 6 guld, 5 silver och 4 brons är vi stolta och inspirerade att fortsätta producera norrländskt mathantverk av hög kvalitet och med mycket kärlek. Bland våra vinnare fanns i år favoriter som Norrlandsfalukorv och Kokt Julskinka, men också nyheterna Bratwurst och Malteser – en korv med 80 % kötthalt smaksatt med svartpeppar, persilja och vitlök.

Kvaliteten bedöms av en kunnig jury som först gör en yttre bedömning av produktens utseende. Därefter skivas produkten upp och snittyta, kryddor och struktur poängsätts. Slutligen smakas produkten och bedöms efter konsistens, smak och arom.

I Chark-SM tävlade i år 780 produkter i 16 olika klasser.

Facebook Email

« Tidigare nyheter