Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Nattmacka med julskinka, getost & honungsmarinerade rödbetor

20 min 7 Ingredienser
Ingredienser

1 st

1-2 st hela kokta rödbetor
1 st boll labneh (eller annan getost)

1 st stor skiva gott bröd, gärna ett surdegsbröd
2 st skivor kokt julskinka
  honung
  balsamvinäger
  flingsalt
Gör så här
  • Skiva rödbetorna. Marinera dem snabbt i honung och balsamvinäger. Förslagsvis 3 delar honung och 1 del balsamvinäger. Låt stå en stund.
  • Skiva julskinkan. Mosa labneh i en skål och blanda ner lite flingsalt. Tänk på att använda saltet varsamt om julskinkan är salt. Späd eventuellt med en tesked olivolja för att få en krämigare konsistens.
  • Bred labnehröra på en brödskiva och toppa med skinkskivor och honungsmarinerade rödbetor. Strö över några pinjenötter.