Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Leverpastejmacka med enbärspicklad rödlök

20 min 8 Ingredienser
Ingredienser

1 st

4 skivor leverpastej
1 st tunnbröd
2 tsk smör
  sallad
  picklad lök

Enbärspicklad rödlök

1 ½ dl   vatten
½ dl ättika 12 %
1 dl socker
5 st enbär
1 ½ st rödlök
Gör så här

Vill du briljera på utflykten, eller bara skämma bort dig själv lite extra, kan du göra ditt eget tunnbröd. Annars går det utmärkt med köpt.

  • Koka upp vatten. Rör i ättika och socker. Krossa enbären och lägg ner i lagen. Låt lagen svalna. Skär rödlök tunt och lägg ner i lagen. Låt stå och dra.
  • Bred smör på brödet. Lägg på sallad. Toppa med leverpastej och den picklade löken.