Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Ryggbiff med dragonmajonnäs och rostad potatis

12 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

ca 1 kg Nyhléns Hugosons Ryggbiff

Marinad 

1 dl olja
2 msk soya
1/2 solovitlök
3 msk hackad färsk persilja
  salt och peppar

Dragonmajonnäs

1 äggula 
3 1/2 dl rapsolja 
1 kruka färsk dragon
1 msk vitvinsvinäger
  salt 
  citron
Gör så här

Grillad ryggbiff
Blanda alla ingredienser och lägg i ryggbiffen. Låt dra en timme.
Grilla på indirekt värme tills köttet har den temperatur du önskar. Lättast är att använda sig av en köttermometer. Kom i håg att köttet stiger någon grad när det ligger och vilar innan servering.  

Temperaturer
Rare: 55 grader
Medium: 60 grader
Well done: 70 grader

Dragonmajonnäs
Mixa dragon (lämna det hårdaste på stjälken) och olja med en stavmixer. Lägg gulan i en skål tillsammans med vinäger och den rivna vitlöken. Vispa ihop lite lätt med en elvisp och tillsätt oljan, droppvis i början. Sedan kan du öka farten på vispen lite och hälla i oljan i en tunn stråle.

Smaka av med salt och rivet skal av citron.

Krossad potatis

Koka potatisen, häll av vattnet och låt svalna. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till så att de krossas en aning. Lägg potatisen i en smord ugnsform. Skala och skär vitlöken i grova bitar och lägg bland potatisen. Salta lätt.

Strö över den rivna osten och gratinera tills potatisen fått fin färg i 225 grader ca 10-15 min.

Strö över lite färsk timjan.