Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Pulled beef

20 min + 6 tim 7 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

I kg nötbog
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 st vitlöksklyftor, pressade
½ st hackad eller riven lök
2 st finhackade chilifrukter (alt. chilipulver)
1 msk tomatpuré
½ msk salt
½ msk rökarom (valfritt)
Gör så här
  • Blanda ihop samtliga ingredienser förutom köttet.
  • Gnid in köttet med kryddblandningen.
  • Lägg i en gryta med lock alternativt i en ugnsform och lägg ett bakplåtspapper över och tryck ner det runt kanterna.
  • Ställ in i ugnen på 100 grader i minst 6 timmar.
  • Använd två gafflar och dra isär köttet. Blanda med köttsaften som runnit ut under tillagningen.


Den långa tillagningstiden kan avskräcka. Men det går bra att göra köttet i förväg och sen dra isär det och sprida ut på en ugnsplåt och värma i 200° C i 10-15 min. Eller varför inte göra i ordning köttet på kvällen och sen sätta in det i ugnen på morgonen innan jobbet. Värm några pitabröd och servera med grönsaker och salsa när du kommer hem så är middagen klar på 10 minuter. Variera genom att krydda den lite extra och blanda med bönor till en chili.