Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Osso buco på högrev med mandelpotatismos

1 tim + 3 tim 16 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 kg högrev
2 dl vetemjöl

½ dl rapsolja

1 msk smör
1 dl hackad selleristjälk

1 st gul lök

½ fänkol
1 st morot
2 st vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

1 st buljongtärning

2 dl vatten

1 burk passerade tomater

1 dl hackad persilja
  salt och peppar

Mandelpotatismos

800 g mandelpotatis
1 ½ dl mjölk

1 ½ dl   vispgrädde

80 g   smör
  salt och peppar

  ev. muskot
Gör så här
  • Värm ugnen till 175 °C.
  • Skär högreven i 3 cm tjocka skivor, vänd i vetemjöl som smaksatts med salt och peppar.
  • Skala alla grönsaker till osso bucon och hacka grovt. Hetta upp olja och smör i en stekgryta. Bryn köttet. Tillsätt övriga ingredienser, men spar persiljan till serveringen. Lägg på ett lock och tillaga i ugn alt. spis. Låt bräsera cirka 3 timmar. Gott om tid att göra potatismos!
  • Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Värm grädde, smör och mjölk. Vispa sönder potatisen med ballongvisp och späd samtidigt med den varma vätskan. Smaka av med salt, peppar och gärna lite riven muskotnöt. Vid behov späd ev. med mer mjölk.
  • Smaka av såsen när grytan är klar. Strö hackad persilja över.