Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Gulaschsoppa

45 min 11 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

300 g fransyska, strimlad eller tärnad
2 st gula lökar
4 st potatisar
1 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta, pressad
1-2 tsk chilipulver
½-1 tsk oregano
½ dl tomatpuré
½ l vatten
1 st köttbuljongtärning eller 2 msk fond
2 dl grädde
1-2 tsk persilja färsk
  smör till stekning

 

Gör så här
  • Skala och hacka lök, potatis och paprika.
  • Fräs löken och tillsätt det tärnade/strimlade köttet och pressade vitlöken.
  • Stek tills allt får en fin brun färg.
  • Tillsätt kryddorna och tomatpurén.
  • Slå på vatten, buljong samt den tärnade potatisen. Låt puttra i 15-20 minuter.
  • Tillsätt grädden och paprikan som får sjuda med de sista 5 minuterna.
  • Strö över den hackade persiljan och servera med en klick crème fraiche och ett grovt nybakat lantbröd med lagrad ost.