Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Parmesangratinerade falukorvsstubbar med persiljemos

13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 ring  Nyhléns Hugosons Norrlandsfalukorv 

Potatis & persiljemos

1 kg mjölig potatis
3 dl  mjölk
50 g smör
1 kruka färsk persilja, finhackad
  salt och peppar

Topping

½-1 dl senap
1 dl  pumpakärnor, grovhackade
1 dl parmesan, grovriven

Gurksallad

½-1 st  gurka
2 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön
  flingsalt 

Tomatsalsa, färdig

 

Gör så här
  • Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
  • Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills potatisen är mjuk.
  • Koka upp mjölken. Häll av potatisvattnet och vispa potatisen slät tillsammans med den varma mjölken. Klicka ner smöret och smaka av med salt och peppar. Hacka ner den finhackade persiljan i moset.
  • Bred ut moset i en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
  • Skär falukorven i ca 6 stubbar så att de kan stå med runda sidan uppåt. Bred ett lager senap på varje stubbe.
  • Blanda de grovhackade pumpakärnorna och den grovrivna parmesanen i en skål. Strö ett generöst lager ovanpå senapen.
  • Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills moset fått fin färg och falukorven fått en knaprig yta.
  • Under tiden, dela gurkan i 3 delar, hyvla tunt och lägg i en skål. Toppa med olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.
  • Servera falukorven i ugnsform tillsammans med gurksallad och tomatsalsa.