Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillkorv av ren med Västerbottenskrokett och senapskräm

15 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 förp  Nyhléns Hugosons Grillkorv Ren 
  Surkål (färdig)
  Korvbröd

Kroketter (ca 20 st):

450 gram skalad mjölig potatis 
50 gram Västerbottenost 
1 äggula 
  Mjöl till panering
  Ägg till panering
  Pankoströbröd eller skorpmjöl 
  Olja till fritering, eller neutral olja att steka i

Senapskräm: 

2 dl majonnäs 
1 msk grovkornig senap 
1 msk dijonsenap 
  salt
   
   
   

1-2-3 gurka:

1/2 dl ättika 10%
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 gurka
  vitpeppar från kvarn
   
   
Gör så här
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Pressa potatisen och blanda ner riven ost och en äggula. Låt smeten svalna och rulla små bollar med lite vatten på händerna. Lägg upp tre tallrikar; en med mjöl, en med uppvispat ägg och en med ströbröd. Börja med att rulla bollarna i mjöl, vänd dem därefter noggrant i äggvispet och rulla till sist i ströbrödet. Värm oljan till 180 grader och fritera några kroketter åt gången. Vill man inte fritera går det bra att steka kroketterna med olja i stekpanna.
  • Blanda alla ingredienser till senapskrämen och smaksätt med salt.
  • Blanda 1-2-3-lagen så att sockret löser sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen, smaksätt med vitpeppar och låt gärna dra någon timme.
  • Stek eller grilla korven. Värm surkålen i en gryta. Lägg korven i brödet, toppa med varm surkål och den inlagda gurkan. Servera med varma västerbottenskroketter och senapskräm. Garnera med persilja.