Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Färsk chorizo med champinjoner och pasta

13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 förpackning  Nyhléns Hugosons Färskkorv Chorizo
1 st  schalottenlök
1 st solovitlök
175 g  skogschampinjoner
1 1/2 dl  vitt vin
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl riven parmesan 
1 knippe färsk persilja 
1 st  röd chili
  olja till stekning 
1 klick smör
  svartpeppar
  valfri pastasort 
Gör så här

Lägg korven i blöt i kallt vatten i ca 10 min.

Skala och hacka löken och stek den mjuk i lite olja. Ställ åt sidan.

Skiva champinjonerna och stek i en klick smör och ställ sedan åt sidan.

Ta upp korven ur vattnet och dra av skinnet. Bryt korven i lagom stora bitar och stek i olja och smör tills de fått fin färg.

Tillsätt den stekta löken, svampen, vinet och grädden. Låt puttra i ca 12 minuter.

Tillsätt den rivna osten och rör tills den smält.

Smaka av med fint hackad röd chili och svartpeppar.

Rör ner den hackade persiljan och servera med nykokt pasta.