13 mars, 2023 Nyhet! Gratänger av potatis odlad i norr

Våra krämiga och smakrika potatisgratänger tillagas i Haparanda av potatis som odlats i norr – i ett av världens bästa potatisdistrikt. Här får potatisen en hög kvalitet och rik smak tack vare friska jordar, ren luft och långa ljusa sommarnätter.

Tre smakvarianter
Med tre olika smakvarianter finns det en potatisgratäng för varje tillfälle. Prova till exempel gratängen med grädde, ost & vitlök som passar perfekt till alla våra fina lokalproducerade köttdetaljer och charkuterier. För dig som är laktosintolerant finns en laktosfri variant som har mild smaksättning, och som du kryddar upp efter eget tycke och smak. Vår gratäng med mandelpotatis & Västerbottensost är en riktig smaksensation som är underbart god till en fin bit nötkött, fläskfilé eller till viltkött. Alla tre gratängerna är härligt krämiga med välbalanserade smaker.

 

Några tips på hur du kan variera gratängen:

  • Använd gratängen som bas för att göra din egen potatislåda. Blanda i några ingredienser för att laga exempelvis din egen laxgratäng, köttfärs- och korvlåda, vegetarisk gratäng med grönsaker, fetaost och oliver.
  • Krydda upp gratängen med grovkornig senap eller färsk pepparrot till fläsket eller det rökta kallskurna.
  • En grekisk gratäng fixar du enkelt genom att tillsätta fetaost, soltorkade tomater, basilika och grillad kyckling.
  • Krydda med dill, gräslök och citron till fisk.

Potatis i påse
Förutom våra nya potatisgratänger har vi nu också ett brett sortiment av potatis i påse. Även denna potatis är odlad i norr – för finaste kvalitet och en helt unik karaktär.

 

*

Facebook Email

« Tillbaka till nyheter