Bra mat utan krångel
När tiden inte riktigt räcker till och fantasin tryter, det är då vi behöver våra vardagshjältar. Rejäl mat gjord av fina norrländska råvaror, som går snabbt att laga till och är enkel att variera.
Vi har tagit hjälp av Lotta Öström för att få lite välbehövlig inspiration till vardagsmatlagningen. Som kanelstekta äpplen istället för den vanliga lingonsylten till blodpuddingen! Eller en ny variant på alla familjers vardagsfavorit – helstekt falukorv i ugn – med tomat, äpple och zucchini.
Kolla in vår film och recepten för fler tips!
- Helstekt falukorv i ugn - http://nyhlenshugosons.se/recept/receptkategorier/korv/helstekt-falukorv-i-ugn/
- Blodpudding med bacon och kanelstekta äpplen - http://nyhlenshugosons.se/recept/receptkategorier/husmanskost/blodpudding-med-bacon-och-kanelstekta-aepplen/
- Sjömansbiff med smak av kummin - http://nyhlenshugosons.se/recept/receptkategorier/noet/sjoemansbiff-med-smak-av-kummin/
Strimlad lövbiff med ädelostsås och pasta
4 personer
650 g lövbiff
1 st schalottenlök
1 msk kalvfond
100 g bredbar ädelost
5 dl grädde
salt & vitpeppar
smör
persilja eller timjan
Gör så här:
- Strimla lövbiffen i tunna strimlor och bryn i smöret. Krydda med salt och peppar.
- Sänk värmen på pannan och tillsätt den finhackade löken och låt den bli lite mjuk.
- Tillsätt kalvfonden, grädden och ädelosten. Rör om.
- Låt såsen puttra ihop i några minuter så den blir krämig.
- Strö över färsk persilja eller timjan vid servering och smula gärna lite ädelost på toppen. Servera med nykokt pasta.