3 december, 2019 Julklassiker från Norrland, på – och runt – julbordet

Till julen samlas nya och gamla favoriter både på – och runt – julbordet. Hos oss hittar du julens alla klassiker, tillagade med kärlek, de finaste råvarorna och en stor dos norrländsk mattradition.

Skinka
Julskinkan är en hjälte på julbordet som få av oss vill vara utan. På senare år har den klassiska kokta skinkan fått sällskap av gårdsskinka, premiumskinka och färdiggriljerad julskinka. Många vill inte vara utan julskinka men drar sig för att köpa en hel. Då är det tur att det finns skivad skinka – du kan till och med få den griljerad. Båda våra varianter har fått förbättrade recept och tunnare skivor i år.

Julkorv
Julkorven är en av våra allra äldsta julbordsrätter. Och inte är det konstigt att den fortfarande är en av våra stora favoriter. Vår kokta julkorv har den klassiska julsmaken som kommer från bland annat ingefära och kryddnejlika. Gott också att servera med hemlagat potatismos och senap om man vill äta det fler gånger än till julbordet, och det vill man ju!

Kalvsylta
Vår omtyckta kalvsylta har fått ny design men självklart är det samma goda sylta på insidan. Kalvsylta är en delikatess som med van och varsam hand har tillverkats i generationer. Vi utgår ifrån ett riktigt bra kalvkött och använder inget nitritsalt (det är därför den blir lite grå). Ett riktigt norrländskt mathantverk som förgyller julen.

Prinskorv
Våra Norrlandsprinsar tillverkas på traditionellt vis, med riktigt bra råvaror. Vi har också prinskorvar i naturskinn som röks med äkta alspån. Båda är klassiska prinskorvar av hög kvalitet, bara lite olika i sin karaktär och rökighet. Om det är trångt på spisen i jul är ett tips att steka prinskorvarna i långpanna i ugnen!

Köttbullar
Hur vill du ha dina julköttbullar? Rullar du köttbullarna själv får du dem precis som du vill ha dem. Vi väljer lagom stora och saftiga, kanske smaksatta med lite kryddpeppar för den rätta karaktären på julbordet. Oavsett vilken sort du väljer, nöt-, fläsk- eller blandfärs så smakar köttbullarna självklart bäst med lokalproducerat kött.

Facebook Email

« Tillbaka till nyheter