Julrecept

Julskinka med apelsin, ingefära & chili

ca 30 min 9 Ingredienser
Ingredienser

Färdigkokt julskinka ca 2 kg

Griljering

 2 st äggulor
2 msk potatismjöl eller majsstärkelse
3/4 dl Senap, grovkornig sötstark
3 msk Dijonsenap
2 msk Honung
2 msk Ingefära, finriven färsk
1 st  Apelsin, det finrivna skalet
1 st Röd chili, finhackad
1 dl Ströbröd

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Riv skalet fint av apelsinen. Blanda samman äggulor med potatismjöl, senap, dijonsenap, honung, ingefära, apelsinskal, chili och svartpeppar i en skål.
3. Skär bort svålen från skinkan.
4. Bred ut griljeringen jämnt över skinkan och pudra sedan ströbrödet över.  
5. Griljera i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter, tills skinkan fått fin gyllene färg. Ta ut och låt svalna snabbt.