Nyheter

Ett stort utbud av korvar och köttdetaljer som gör sig perfekt på grillen. Recept som får smaklökarna att jubla och tips som gör det enkelt att lyckas. Välkommen till vår norrländska grillsommar!
En av de stora publikfavoriterna i 2018 års upplaga av ”Sveriges Mästerkock” var Lotta Öström, den glada och rättframma norrbottningen som fick oväntat besök i köket av Leif Mannerström.
Den stora kärleken till Norrland och det norrländska skafferiet delar vi med Lotta. Ett samarbete kändes klockrent och kommer att märkas på flera håll framöver. Inför grillsäsongen har vi till exempel tagit fram recept och filmer som ska göra det både enklare och roligare att laga riktigt god mat på grillen.
Sommarens grillnyheter
- Grillskiva ramslök och vitlök
Fint marmorerad fläskkarré som vi skivat och marinerat i en kryddblandning med bland annat ramslök och vitlök. Det ger en mild och mustig smak, nästan som vitlökssmör. Går snabbt och enkelt att grilla på direkt värme.
- Spareribs
Smakrika tunna revbenspjäll marinerade med vår originalgrillkrydda där paprika och svartpeppar är de mest framträdande smakerna. Supergoda att grilla, särskilt när de får grillas under lite längre tid på indirekt värme. Då får de rätt smak och konsistens.

Tre nya vardagsfavoriter
Nu välkomnar vi tre nya favoriter bland våra kylda färdigrätter! Fläsklägg, pannbiff och falukorv med stuvade makaroner. Precis som vanligt är det rejäla portioner vällagad vardagsmat med 100 % norrländskt kött. Vi använder våra egna produkter, till exempel Norrlandsfalukorv som är Norrlands mest omtyckta falukorv, i recepten.
Rätterna har lång hållbarhet och är enkla att värma i mikro eller vanlig ugn. Perfekt att ta med till jobbet, eller som en enkel lösning när tiden inte riktigt räcker till där hemma.
Vilken av nyheterna blir din nya favorit?
- Fläsklägg med ugnsstekta rotsaker och senapssås
- Pannbiff med stekt lök och grönpepparsås
- Norrlandsfalukorv med stuvade makaroner
De här finns sedan tidigare i sortimentet:
- Korvstroganoff med ris
- Köttbullar med mos
- Köttfärslasagne
- Spagetti med köttfärssås
- Pasta carbonara
- Ytterfilé med kulpotatis

Vår smarta vakuumförpackning ger ett ännu godare och mörare kött. Köttet fortsätter att möras så länge det ligger i sin förpackning, det är som allra bäst precis innan bäst-före-datum. En av förpackningens fördelar är att den ger en längre hållbarhet, vilket hjälper till att minska matsvinnet.
Matsvinnet är en stor utmaning, både för oss i livsmedelsbranschen och för alla konsumenter. Visste du att ett hushåll kan spara upp till 6 000 kr om året på att minska sitt matsvinn?* En rätt bra bonus, utöver att det sparar på jordens resurser.
Bra för både kvaliteten och klimatet. Och fördelarna slutar inte där. Vakuumförpackningen är också en säkrare och mer hygienisk förpackning som tar mindre plats.
*Livsmedelsverket

Nu kompletterar vi vårt färdigmatssortiment med färdiglagade rätter – rejäla portioner av omtyckta vardagsrätter där vi varit särskilt petiga med köttråvaran. Vi använder oss av norrländska kött- och charkråvaror och stroganoffen gör vi självklart med vår egen Norrlandsfalukorv.
Rätterna har lång hållbarhet och är enkla att värma i mikro eller vanlig ugn. Perfekt att ta med till jobbet, eller som en enkel lösning när tiden inte riktigt räcker till där hemma. God och bra mat ska du inte behöva kompromissa med!
Följande färdigrätter hittar du nu i din butik:
- Korvstroganoff med basmatiris
- Köttbullar med potatismos och lingongräddsås
- Köttfärslasagne
- Spaghetti med köttfärssås
- Pasta carbonara
- Fläskytterfilé med kulpotatis och trippelpepparsås

Nu lanserar vi en ny förpackning för en stor del av vårt trågförpackade köttsortiment. Den nya vakuumförpackningen ger ett ännu godare kött, eftersom köttet fortsätter att möras så länge det ligger i sin förpackning. Det är som allra bäst precis innan bäst-före-datum.
Den nya förpackningen ger också en längre hållbarhet, både i butikshyllan och i ditt kylskåp, vilket gör att matsvinnet minskar. Matsvinnet är en stor utmaning, både för oss i livsmedelsbranschen och för alla konsumenter. Visste du att ett hushåll kan spara upp till 6 000 kr om året på att minska sitt matsvinn?* En rätt bra bonus, utöver att det sparar på jordens resurser.
Och fördelarna slutar inte där. Vakuumförpackningen är också en säkrare och mer hygienisk förpackning som tar mindre plats.
Goda nyheter, eller hur?
*Livsmedelsverket