Nyheter

15 april, 2024 Ny, smart förpackning för färsen!

SAMMA KVALITET – BÄTTRE FÖR KLIMATET
Nu får all vår köttfärs Flowpack-förpackningar. Det innebär att vi reducerar mängden plast med över 70 %, vilket motsvarar mer än 65 ton mindre plast per år!

Köttets kvalitet och luftighet behålls som i tidigare plasttråg, och förpackningen säkrar samma långa hållbarhet på färsen. Dessutom är förpackningen väldigt lätt att öppna och att tömma ut, och tar betydligt mindre plats i kylskåpet och när du källsorterar.

Vårt pressmeddelande hittar du här

Facebook Email

8 mars, 2024 Guldfisken Kök är nu Nyhléns Hugosons

De färdigrätter som tidigare var Guldfisken Kök går nu under varumärket Nyhléns Hugosons. Det betyder att vårt sortiment av färdigmat blir större och du får ännu fler goda och vällagade rätter att välja bland!

Nyhléns Hugosons har sedan 2017 varit ägare av Guldfisken Kök och nu lanserar vi färdigrätterna under vårt eget varumärke. Kommer min favorit, som till exempel Guldfiskens Pasta Special att försvinna nu, undrar du kanske. Svaret är nej, vi har bara bytt förpackningen! Det är samma goda recept och kvalitetsråvaror – svenska och norrländska, och precis som tidigare produceras rätterna i vårt kök i Boden. Vårt mål är att fortsätta erbjuda Norrlands mest smakrika färdigmat, som är så nära hemlagat man kan komma. Alltid rejäla portioner av populära lunch- och middagsrätter.

Nyhet! Nu kan du välja mellan Dagens rätt – omtyckta rätter av både klassiska och moderna recept, eller Dagens deli – smakrika rätter som passar lika bra till helg som vardag.
Hela vårt sortiment hittar du här

 

Facebook Email

22 januari, 2024 Vi hyllar vardagshjältarna!

Livet består till största delen av vardagar, så se till att maten du äter då är riktigt bra och inte krånglar till det i onödan. Det är här våra vardagshjältar kommer in i bilden – snabba, smarta och goda produkter som hjälper dig att få maten på bordet på ett kick. Falukorv, pitepalt, blodpudding, bacon och mycket annat som hela familjen gillar. Tillagade med en stor portion omtanke, av svenska och norrländska råvaror.

Pax för palten!
Vi använder potatis som är odlad i norr och rimmat fläsk från svenska och norrländska gårdar till vår palt.
Norrbottens egen landskapsrätt njuts traditionellt med smör och lingonsylt, men är du nyfiken på att variera denna vardagshjälte har vi några bra tips:

  • Stek valfri svamp tillsammans med rödlök, koka ihop med en skvätt gräddmjölk och servera till palten för lite mer lyx i vardagen.
  • Lägg in morötter i 1-2-3 lag, servera till palten tillsammans med kokt grönkål. Så här färgstark och näringsrik kan också husmanskost vara.
  • Bryn smält smör med tunt skuren gul lök. Strö över persilja och servera till palten. Passar precis lika bra till kroppkakor, om du föredrar det.

Hurra för falukorv!

Vill du ha den alspånsrökt, med bara 17% fett, extra rökig eller en lite mildare variant? Alla våra falukorvar är gjorda av svenskt kött och är resultatet av ett traditionellt norrländskt mathantverk. Smaka dig fram till din favorit!

  • NORRLANDSFALUKORV
    Vår varmrökta Norrlandsfalukorv har en högre kötthalt än våra andra falukorvar. Följ med in i produktionen och hör vår charkmästare Leif berätta om hur vi tillverkar Norrlands mest sålda falukorv. Länka till falukorvsfilmen?
  • ALSPÅNSRÖKT FALUKORV
    En norrländsk delikatess, gjord av de finaste råvarorna och rökt på traditionellt vis för en fyllig röksmak.
  • NYHLÉNS FALUKORV
    En traditionell falukorv som är mild i smaken, men ändå med viss kryddighet.
  • ALSPÅNSRÖKT BRASKORV
    Vår varmrökta braskorv har rökts med riktigt alspån och har en fyllig men ändå mild smak.
  • BASTURÖKT FALUKORV
    Vi röker falukorven i hög temperatur och med hög luftfuktighet för en fyllig röksmak.
  • LÄTTKORV
    Ett magrare alternativ till vanlig falukorv, men fortfarande med en hög kötthalt.

Parmesangratinerade falukorvsstubbar med persiljemos 
Helstekt falukorv i ugn
Het korvstroganoff 

Ge järnet blodpudding!
Mat som innehåller blod är nyttig eftersom den har ett högt protein- och järnvärde. Tänk på att steka blodpudding i rikligt med smör och på låg värme. Då blir den genomstekt och får samtidigt en härligt frasig yta.
Prova några smakkompisar nästa gång du blir sugen på blodpudding:

  • Låt blodpuddingen och lingonen få sällskap av ugnsrostad rödlök och äpple.
  • Servera blodpuddingen med apelsinmarinerad strimlad vitkål och persilja. Gott, enkelt och med massor av C-vitaminer på köpet.
  • Bacon har du säkert testat till blodpuddingen. För lite grön variation vill vi tipsa om rostade morotsstavar, blandade med stekt grönkål och lingon.

Heja bacon!                                          
Vårt norrländska bacon finns i två varianter; en med traditionell röksmak (i röd förpackning) och en som är handsaltad och alspånsrökt (i svart förpackning). Knaperstek och servera till blodpudding med lite lingonsylt för en rustik och god lunch eller middag.

Blodpudding med bacon och kanelstekta äpplen


Härliga tider varmkorven!
Vår goda lokalproducerade varmkorv är en riktig räddare i vardagen – perfekt att ta till när tiden inte räcker till. Med sin milda smak går den dessutom att variera i oändlighet:

  • Servera varmkorven med parmesangratinerade blomkålsbuketter. Blomkål är billig och nyttig mat, som dessutom passar perfekt till korv.
  • Büsa till varmkorven lite och få oktoberfeststämning redan i februari. Surkål blandat med rivet äpple blir en spännande topping.
  • Värm skivad varmkorv i ett foliepaket med kokt potatis, lök och örter. Extra enkel blir matlagningen när allt lagas i samma form, som inte heller behöver diskas.

Varmkorv med potatis- och rotfruktsstomp 
Tunnbrödsrulle med varmkorv och potatissallad 

Merci Parisare!
Vår stolta norrländska klassiker funkar i alla lägen, och alldeles särskilt bra en hektisk veckodag. Här kan du experimentera med tillbehör och smakkompisar, eller så äter du den helt enkelt som du brukar. 

  • En riktig smakexplosion får du om du lägger tunna skivor av kokta rödbetor på parisaren, och strör över riven pepparrot och krasse, salt och peppar.
  • Servera med stekt ägg och rostad lök. Krångligare än så behöver det inte vara för att det ska smaka riktigt gott.
  • Hacka gurka och rödlök, blanda med kapris och lägg på parisaren. Smaker och konsistenser i perfekt harmoni.

Parisare med salsa och dijoncrèmefraiche 
Chorizoparisare toppas med rostad paprika och basilika 

Facebook Email

20 november, 2023 Julskinka

Fel kan det egentligen aldrig bli, så länge du väljer lokala produkter, bra råvaror och tillagar din skinka med mycket kärlek. Har du ändå svårt att välja får du här en liten guide till de olika skinkorna i vårt sortiment. Alla innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.

Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.

Kokt Julskinka
Vi har kokat och rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg. 

Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn – de föds, lever och slaktas på gården. Det märks helt enkelt på smaken när grisarna har haft det bra.
Vikt 1,8-3 kg

Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc (faderras), precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.

Kokt julskinka från Bredåker
Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård utanför Boden i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.

Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.

Facebook Email

13 november, 2023 NORRLÄNDSKA JULFAVORITER

Oavsett vilka som är dina ”måsten” på julbordet så kan vi nästan lova att du hittar dem i vårt breda julsortiment. Det innehåller alla de älskade klassikerna men bjuder också på många nya smakupplevelser. Vad som än hamnar på ditt julbord kan du känna dig trygg med att du gjort ett val som bidrar till den lokala matproduktionen och ett levande Norrland. Hos oss hittar du dessutom recept och tips som sätter den där extra guldkanten på årets viktigaste mathögtid.

Välkommen till bords i jul och njut av vårt norrländska mathantverk!

Våra julfavoriter
Skinkor, korvar, sylta, revben och mycket mer.
Allt är såklart producerat i Norrland med de finaste råvarorna.
Här hittar du hela vårt julsortiment.

Välj rätt julskinka!
Skinkan håller ställningarna som svenskarnas favorit på julbordet, år efter år.
Kolla in vår guide för att hitta den perfekta julskinkan för dig.

Recepten du behöver före, under och efter jul
Hur du lyckas med griljering av skinkan, de godaste köttbullarna, festligaste glöggsnittarna och tips på hur du tar hand om skinkresterna efter jul. Upptäck allt gott på vår receptsida.

Lufttorkad skinka på pepparkaka med ädelostkräm & apelsinkokt fikon 
Ca 20 snittar
INGREDIENSER
1 förp (80 g) Nyhléns Hugosons Lufttorkad Skinka
20 pepparkakor                                         
Ädelostkräm:
1 ½ dl grädde
100 g ädelost
svartpeppar
ev. salt
Apelsinkokta fikon:
8 st torkade fikon
1 apelsin

GÖR SÅ HÄR

  • Tärna fikonen i mindre bitar. Riv skalet fint från halva apelsinen och pressa saften från den ned i en kastrull. Koka fikonen med apelsinskal och apelsinsaft på låg värme tills det mesta av saften kokat in och fikonen mjuknat.
  • Smula ädelosten. Koka upp grädden och vispa ned osten tills den löst sig i grädden. Smaksätt med lite nymald svartpeppar och eventuellt en nypa salt. Låt kallna i kylen. Vispa ostkrämen fluffig med elvisp när den ska serveras.
  • Toppa pepparkakorna med lufttorkad skinka, apelsinkokt fikon och spritsad ädelostkräm. Smula lite pepparkaka över på toppen som dekoration.

 

Facebook Email

Äldre nyheter »