Nyheter

26 april, 2021 Våra egna grillfavoriter i sommar

Nu är grillsäsongen äntligen här och i år laddar vi för en sommar som inte bara innehåller goda norrländska kött- och charkprodukter utan också – förhoppningsvis – efterlängtat umgänge med nära och kära. Kanske runt grillen utomhus, någonstans i vår fantastiska norrländska natur.

I årets grillkampanj lyfter vi fram våra personliga grillfavoriter och det är våra egna stolta medarbetare som berättar vad de helst grillar i sommar.

Jesper Forsberg, säljare Nyhléns Hugosons
- Att grilla i stugan är något jag gör året om. På somrarna blir det ofta en grillbricka med våra kryddiga korvar, till exempel ost- & bacon eller chorizo, skivad och kryddad karré, någon av våra färskkorvar och diverse grönsaker.

Maria Tyni, lager och expedition Nyhléns Hugosons
- Under sommaren grillar jag och familjen flera gånger i veckan. Det blir hamburgare och korv om ”mini” får välja. Själv föredrar jag kanske en ryggbiff eller entrecote, som jag serverar med grillade majskolvar, råstekt potatis och en fräsch sallad.

Josefine Almgrund, marknadsassistent Nyhléns Hugosons
- Kamben är saftigt och lite roligare än en vanlig köttbit. Att det är färdigkryddat passar bra eftersom jag inte vill spendera för mycket tid i köket på sommaren. 

Andreas Lidberg, IT-chef Nyhléns Hugosons
- Flankstek serverar jag helst i tunna skivor, kanske med en lite finare sallad eller fräsch potatis. Det är en detalj som är enkel att lyckas med, med god smak och bra struktur i köttet.

I vårt grillsortiment finns precis som vanligt allt vi gillar att lägga på gallret: hela naturella detaljer, marinerat och förberett, burgare och korvar av alla de slag. Och prova gärna våra nya grillkorvar av älg och ren med 77% kötthalt.

Facebook Email

12 mars, 2021 Ett nytt och smakrikt viltsortiment

Nu lanserar vi ett helt nytt sortiment av viltprodukter med genomgående hög kötthalt och mild kryddning. Allt för att den fina viltsmaken ska komma fram och ge produkterna sin unika karaktär.

Viltkött är ett näringsrikt, magert och naturligt gott kött. Bra för hälsan, men också ett hållbart val för Norrland. De vilda djuren betar på mark som inte är bearbetad vilket gynnar den biologiska mångfalden.

Du hittar följande produkter i vårt nya viltsortiment:

  • Älgkorv, en mild och god stekkorv med fin viltkaraktär och fyllig röksmak. Ett spännande alternativ till den vanliga falukorven. 63 % kötthalt.
  • Rökt älgkorv, hel påläggskorv med 70 % kötthalt. En svalrökt korv som är varsamt kryddad med peppar och lök.
  • Rökt renstek, skivat pålägg med 85 % kötthalt. Välbalanserad viltsmak med lagom sälta.
  • Grillkorv av älg och ren med 77 % kötthalt. Två lite smalare grillkorvar, finmalda men ändå med en tydlig struktur. Älg ger en ganska mild viltsmak, renköttet ger en något mer framträdande viltkaraktär.
  • Älgvarmkorv. En korv av wienerkorvstyp i naturskinn med god viltsmak. 65 % kötthalt.

Vi röker alla våra viltprodukter på traditionellt vis med alspån. Vi har sedan tidigare även Älgsalami och Rökt Renkorv i vårt sortiment.

Missa inte heller de härliga viltrecepten här på hemsidan:

Facebook Email

30 november, 2020 En extra omtänksam jul

Julen är en tid fylld av traditioner, men i år blir den kanske inte riktigt som vanligt. För många av oss kommer det fysiska avståndet till nära och kära att bli lite större, men kanske växer omtanken i tider som dessa. Många har stöttat sina lokala företagare och producenter för att vi blivit påminda om hur viktiga de är.

Julmaten då? Jodå, den är precis som den brukar. Hos oss hittar du både de älskade klassikerna och nya smarta genvägar till den norrländska julstämningen. Skinkor i olika storlekar och även färdigskivade varianter. Kalvsylta som vi lagar enligt traditionellt recept, julkorv, prinskorv, revben och allt annat som hör julen till.

Här på hemsidan hittar du också recept på griljering, våra goda julköttbullar, marinerade revben och matiga mackor med skinkan som – eventuellt – blivit över.

Vi säger TACK för att du handlar lokalt kött och gynnar det norrländska lantbruket, och önskar en riktigt god jul!

 

 

Facebook Email

6 november, 2020 Samarbete med Skellefteå Stadsmission

FN:s globala hållbarhetsmål finns för att världen 2030 ska kunna uppnå fyra viktiga mål: avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, främja fred och rättvisa samt lösa klimatkrisen. Vägen kan tyckas lång från FN till ett kött- och charkföretag i Norrland, men faktum är att alla företag – oavsett bransch och storlek – kan bidra till de globala målen.   

Vårt samarbete med Skellefteå Stadsmission är ett exempel på hur vi gör skillnad på lokal nivå när det gäller den sociala hållbarheten.

Våra vägar korsades för ett par år sedan. Magnus Hammega, föreståndare för Skellefteå Stadsmission, berättar: ”Vi har ett fint samarbete med tre matvarubutiker i Skellefteå där vi hämtar ’svinnvaror’ varje vecka. Efter en sådan runda satt vi och samtalade i personalen och kunde konstatera att de varor vi får in inte riktigt räcker till. Vi skänker också matkassar till behövande i akut kris, och det tömmer snabbt våra små lager. Vi bestämde oss för att försöka hitta fler samarbetspartners. Efter samtalet satte jag mig vid datorn. Där låg ett mail från Nyhléns Hugosons, som undrade om vi var intresserade av ett samarbete. Vi satt alla häpna över det osannolika sammanträffandet. Vi arbetar i och för sig inom kyrkan, så en viss tacksam tanke skickades såklart till allas Vår Herre för hjälpen!”

Skellefteå Stadsmission är en ideell förening som genom sina olika verksamheter kan erbjuda en trygg plats i tillvaron för människor i utsatta livssituationer. ”Att ha en social samvaro är för många helt livsavgörande”, menar Magnus Hammega. Alldeles intill Sankt Olovs kyrka i centrala Skellefteå finns deras café, där man kan äta frukost, lunch eller träffas över en kopp kaffe. Hit kommer människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Det kan vara missbruk, psykisk ohälsa, fattigdom eller ensamhet som gjort att man till slut hamnat på samhällets bakgård. ”Till oss är alla lika välkomna, oavsett religion, etnisk bakgrund, sexuell läggning eller samhällsstatus” berättar Magnus Hammega.

Den öppna gemenskapen är kärnan i verksamheten, men Stadsmissionen kan även erbjuda stödgrupper för anhöriga, studiecirklar, utflykter och samtal. Insatser som är helt beroende av volontärer, bidrag, gåvor och sponsring.

Vi är glada att Skellefteå Stadsmission tackade ja till vår förfrågan och att vi genom att skänka charkvaror kan bidra till deras viktiga arbete.

 

Facebook Email

5 oktober, 2020 Nyhet! Raggmunk med stekfläsk

Nu finns Raggmunk med lingonsylt och stekfläsk i vårt sortiment av kylda enportionsrätter. Som vanligt har vi inte snålat med något. Du kan se fram emot en rejäl portion med fyra matiga raggmunkar och tjocka skivor norrländskt fläsk.

I alla våra färdigrätter lägger vi stor vikt vid råvarorna och detaljerna i tillagningens alla led. Särskilt petiga är vi med köttråvaran. Vi använder oss enbart av norrländska kött- och charkråvaror och till våra raggmunkar har vi såklart använt vårt eget skivade stekfläsk.

Alla rätter lagas från grunden i vårt eget kök i Boden.
Är du nyfiken på våra andra rätter så hittar du dem här

Facebook Email

Äldre nyheter »