Nyheter

5 januari, 2015 Lufttorkad skinka, karré och salami

Våra lufttorkade nyheter har hämtat inspiration från kontinenten, men har i våra händer blivit norrländska delikatesser.

Vår lufttorkade skinka i tunna fina skivor påminner om tysk ”tirolerskinka” med kryddning av vitlök, pepper och koriander. Den passar utmärkt att njutas som den är, kanske som norrländsk tapas med några andra utvalda charkdelikatesser, eller prova att linda runt en bit kycklingfilé. 

Lufttorkad karré är vår norrländska tolkning av italiensk ”coppa”, smaksatt med örter som rosmarin, timjan och mejram. Här används hela 175 g råvara till 100 g färdig produkt. 

Vi har också en lufttorkad salami som är gjord på fläskkött och kryddad med vitlök, senap, chili, enbär och paprika. 

Nyhléns Hugosons är ett av få svenska företag som gör lufttorkade delikatesser med svensk köttråvara. Vi använder utvalda norrländska detaljer som kryddas för hand. Att ta fram lufttorkade produkter är ett sant hantverk och en lång process, det tar 11-12 veckor från råvara till färdig produkt. När produkterna torkas försvinner vätska från köttet, därför använder vi mycket råvara för att få fram produkterna och därför är resultatet också något alldeles extra.


17 november, 2014 15 medaljer i Chark-SM

Vartannat år utses Sveriges bästa charkuterier i Chark-SM. I november 2014 var det dags igen och Nyhléns Hugosons kunde nöjda åka tillbaka till Norrland med 15 blänkande medaljer i bagaget.

Med 6 guld, 5 silver och 4 brons är vi stolta och inspirerade att fortsätta producera norrländskt mathantverk av hög kvalitet och med mycket kärlek. Bland våra vinnare fanns i år favoriter som Norrlandsfalukorv och Kokt Julskinka, men också nyheterna Bratwurst och Malteser – en korv med 80 % kötthalt smaksatt med svartpeppar, persilja och vitlök.

Kvaliteten bedöms av en kunnig jury som först gör en yttre bedömning av produktens utseende. Därefter skivas produkten upp och snittyta, kryddor och struktur poängsätts. Slutligen smakas produkten och bedöms efter konsistens, smak och arom.

I Chark-SM tävlade i år 780 produkter i 16 olika klasser.


1 januari, 0001 Wrap med pulled pork

Våra populära wraps är perfekta när du vill ha ett riktigt mättande mellanmål eller lätt lunch. Nu lanserar vi en variant med pulled pork, gjord på svensk fläskkarré. Tillsammans med krispig coleslaw och kryddig barbecuesås bjuder det lilla paketet på en stor smakupplevelse.

Hela vårt sortiment av wraps:

Wrap Svensk – Rostbiff & Pepparrot
Wrap Dansk – Skagenröra
Wrap Caesar – Grillad kyckling
Wrap Fransk – Kyckling & Chèvre
Wrap Grekisk – Kyckling & Feta
Wrap Taco – Köttfärs & Salsa


1 januari, 0001 Ekologiskt nötkött från norrländska djur

Med vårt sortiment av ekologiskt nötkött får du det bästa av två världar:
ett kvalitetskött av norrländskt ursprung, från gårdar certifierade för ekologisk produktion.
EU-märket innebär att köttet kommer från gårdar som följer strikta regler för djurens foder, miljö och levnadsförhållanden.
Sedan tidigare finns ekologisk nötfärs i vårt sortiment. Från vecka 39 hittar du även följande ekologiska produkter i vårt sortiment:

Vaccumförpackat:
Entrecôte, ca 1000 g
Ryggbiff, ca 1000 g
Nötfilé, ca 700 g
Fransyska nätad, ca 1100 g

Trågförpackat:
Entrecôte skivad, ca 350 g
Ryggbiff skivad, ca 350 g
Grytbitar, ca 350 g
Lövbiff innanlår, ca 400 g

Håll utkik efter det gröna märket!

 

 


« Tidigare nyheter Äldre nyheter »