Nyheter

Rökt skinka är mångas favorit, och det är lätt att förstå – ett mer användbart pålägg går knappt att hitta. Gott både på smörgåsen och i matlagningen. Nu finns det två nya rökta skinkor i vårt sortiment.
Björkrökt skinka är en helmuskelskinka av innanlår. Vi har rökt den med björkspån för att ge den en fyllig och aromatisk smak.
Flatrökt skinka är en helmuskelskinka som vi rökt skonsamt under relativt lång tid. Det ger en saftig skinka med mild röksmak.
Samtidigt har vi kunnat minska på salt- och sockerhalten, utan att tumma på den höga kvaliteten och den goda smaken.

Julskinkan är självskriven på de allra flesta svenska julbord. I år finns favoriten i fler varianter än någonsin i vårt sortiment. Alla våra skinkor innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.
Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.
Kokt Julskinka
Vi har kokat, rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns sedan tidigare i storlekarna 1,8-3 kg och 3-4,5 kg. Nytt för i år är att du hittar denna även som extra liten skinka (se nedan).
Kokt Julskinka – liten
Precis lika god som vår större kokta julskinka, men i en mindre storlek. Passar dig som inte vill köpa och laga till mer än du äter.
1,2-1,8 kg
Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten fick utmärkelsen guldkvalitet i Chark-SM 2016. Det är ett bevis på att produkten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Bara charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitet. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn. De föds, lever och slaktas på gården.
Vikt 1,8-3 kg.
Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc, precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.
Kokt julskinka från Bredåker
Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.
Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.
Vikt 2-2,8 kg.
Skivad julskinka
Vår färdigskivade julskinka är det enklaste och snabbaste sättet att starta julen. Bara att lägga fram på buffén eller njuta på smörgåsen. Kanske som en smygstart innan skinkan är klar, eller när den tagit slut... Nytt för i år är att två av våra gårdsskinkor – från Alviksgården och Kågegården – nu finns som färdigskivade, och att vi tagit fram en skivad julskinka som också är griljerad.

Nu finns Norrlands mest sålda falukorv som färdigskivat pålägg. En efterlängtad nyhet både i vårt sortiment och på de norrländska mackorna.
Vi producerar vår färdigskivade variant på samma sätt som vår traditionella Norrlandsfalukorv, med samma fina råvaror och klassiska kryddning. Sedan skivar vi den i precis lagom tjocka skivor.
Du hittar vår färdigskivade Norrlandsfalukorv bland våra andra smörgåspålägg.

På en norrländsk grillbricka får alla favoriterna plats, både de gamla och de nya. Vi har laddat upp inför grillsäsongen med klassiska köttdetaljer, burgare, kryddiga korvar och många spännande nyheter.
- Ryggbiff Svartpeppar & havssalt
En varsam kryddning som låter det fina köttet spela huvudrollen:
svartpeppar, havssalt och en liten touch av rökt paprika. - Chorizoparisare
Familjens stora grillfavorit i ny, spännande version.
Toppad med de klassiska chorizokryddorna och lite vitlök, utan att bli för het. - Högrevsburgare
En burgare gjord på 100 % högrev. Vi har bara tillsatt salt & peppar. Perfekt formade burgare, bara att lägga på gallret. - Grovmald grillkorv med lingon & granskott
Den norrländska naturen har inspirerat oss till smaksättningen av vår nya grillkorv. Lingon och granskott ger en härlig syra och friskhet.

Fel kan det egentligen aldrig bli, så länge du väljer lokala produkter, bra råvaror och tillagar din skinka med mycket kärlek. Har du ändå svårt att välja får du här en liten guide till de olika skinkorna i vårt sortiment. Alla innehåller självklart bara svenska och norrländska råvaror.
Rimmad Julskinka
För dig som vill koka själv finns vår rimmade julskinka, fryst eller färsk.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.
Kokt Julskinka
Vi har kokat och rimmat i lake och sedan lämnar vi det roliga till dig: att griljera och sätta den sista touchen. Vår kokta julskinka är Norrlands mest sålda julskinka. Omtyckt för sin välbalanserade sälta, perfekta tuggmotstånd och klassiska smak.
Finns i två storlekar: 1,8-3 kg och 3-4,5 kg.
Denna skinka finns även färdigskivad, vikt 300 g och som färdiggriljerad skivad julskinka, vikt 120 g i plånbok (som du hittar i påläggshyllan).
Kokt julskinka från Alviksgården
Vår gårdsskinka från Alvik i Norrbotten håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. På Alviksgården lever grisarna i en miljö som är trygg och lugn – de föds, lever och slaktas på gården. Det märks helt enkelt på smaken när grisarna har haft det bra.
Vikt 1,8-3 kg
Denna gårdsskinka finns även färdigskivad, vikt 270 g.
Kokt julskinka från Kågegården
På Kågegården i Västerbotten föder man upp grisar av allra bästa sort. Grisarna är av rasen Duroc (faderras), precis som på Alviksgården. De ger ett saftigt, mört och extra smakrikt kött.
Vikt 1,8-3 kg.
Denna gårdsskinka finns även färdigskivad, vikt 270 g.
Kokt julskinka från Bredåker
Precis som våra andra gårdsskinkor är detta en produkt med full spårbarhet. Den här grisen har fötts upp på Bredåker gård utanför Boden i Norrbotten, och där har den fått leva i hela sitt liv.
Vikt 1,8-3 kg.
Fondkokt julskinka
Vår allra finaste julskinka har vi tagit fram med extra omsorg om detaljer och smak. Av inner- och ytterlår har vi styckat fram en skinka utan svål, med fin rund form. Sedan har vi kokat den i fond på låg temperatur under lång tid för att den ska behålla sin saftighet. Lagen är smaksatt med kryddnejlika och lagerblad som ger en mustig och lite julig karaktär.