22 november, 2021 Våra norrländska julfavoriter

Oavsett vilka som är dina ”måsten” på julbordet så kan vi nästan lova att du hittar dem i vårt stora julsortiment. Det innehåller både de älskade klassikerna och nya smarta genvägar till den norrländska julstämningen.

I våra sociala medier kommer vi att presentera några av våra allra mest omtyckta julprodukter. Det är våra egna medarbetare som presenterar sina personliga favoriter. Vi hoppas det ger inspiration till att förnya någon gammal favorit. Kanske blir det våra nya älgprinskorvar som får ta plats på julbordet i år? Gilla oss på Facebook och Instagram för att inte missa våra tips.

Fina paket hör också julen till, så vi passade på att ge våra julskinkor en ny förpackning. Här finns det många varianter att välja mellan – från riktigt stora skinkor till en förpackning med lagom många skivor griljerad skinka.

Vill du griljera din skinka själv hittar du recept på Linas griljeringar här. Ett tips om du vill få griljeringen att fästa bättre på skinkan är att pudra skinkan med potatismjöl innan du klär den med griljering. 

Anders Björkenäs, Charkuterist 
– Jag äter helst min kalvsylta skivad i halvcentimeter tunna skivor på hårdbrödsmacka. Det är ett viktigt inslag på julens grötfrukost.

Pär Karlsson, Expediering & Lager
– Prinskorv är ett måste på mitt julbord. Den äter jag bara till jul, så då känns det lite extra speciellt.

Maria Tjärnström, Expediering & Lager
– För mig är familjen det viktigaste på julen, att få träffas och umgås – och att mammas köttbullar finns på julbordet.

Lina Nordström, Produktchef
– Jag äter helst julskinkan på knäckebrödsmacka med senap och äpplemos dagarna innan julafton, och till julfrukost – varm och nygriljerad.

Mats Nordström, Controller
Många kokar revbenen men jag kör dem hellre i ugnen, på låg temperatur och under lite längre tid. En god glaze sätter sista touchen på smaken och lite grill mot slutet ger en fin yta.

Facebook Email

« Tillbaka till nyheter