Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Sotad biff med rårörda lingon och svampwok

45 min 9 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 kg   ryggbiff

1 msk kryddblandning (
1–2 krm salt, 1 krm paprikapulver, 
1 krm vitlökspulver, 1 krm timjan, 
1 krm fänkålsfrön)
50 g smält smör

Svampwok

400 g   blandad svamp, t ex champinjon, kantarell, ostronskivling
2 st  gula lökar

1 st färsk fänkål 
25 g smör
2 msk rapsolja
150 g färsk spenat
  salt och peppar

Rårörda lingon

Blanda 4 dl lingon med
1 ½ dl strösocker och
låt stå till sockret lösts upp. 
 

 

Gör så här
  • Skär ryggbiffen i cirka 1 ½-2 cm tjocka skivor. Pensla med smält smör och klappa in kryddblandningen runt om. Hetta upp en stekpanna, gärna gjutjärn, tills den nästan börjar ryka. Lägg ner biffen i den torra stekpannan och stek cirka 2–3 minuter per sida. Vänd biffen några gånger under stekningen och låt gärna vila i folie några minuter innan servering.
  • Dela svampen i mindre bitar. Skiva lök och fänkål. Stek på hög värme i smör och olja. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner spenaten.