Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Kalops

30 min + 1 tim 8 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 kg högrev med ben
3 st morötter
2 st lökar
1 l hönsbuljong (köttbuljong eller grönsaksbuljong går också bra)
3 st lagerblad
15 st korn kryddpeppar
1 tsk timjan
  Maizena
  salt
  peppar

 

Gör så här
  • Putsa köttet och skär det i ca 3 cm tjocka tärningar. Skiva löken.
  • Bryn löken och köttet, krydda med salt och peppar.
  • Skär morötterna i slantar.
  • Lägg kött, ben, lök och morötter i en kastrull. Fyll på med vatten så det täcker.
  • Blanda i buljong, lagerblad, kryddpeppar och timjan.
  • Låt koka i minst en timme.
  • Red till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar. Plocka ur benet.
  • Servera med potatis och rödbetor
.