Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad ryggbiff med varma betor och en god bearnaisesås

13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

ca 800 g Nyhléns Hugosons Ryggbiff Svartpeppar & havssalt 
 500 g  betor, gärna blandade färger 
 150 g  haricots verts 
   

Bearnaisesås

1 tsk torkad dragon
2 msk hackad schalottenlök
1 msk vatten
3 msk citronsaft
3 st  äggulor
225 g smör
2 msk färsk hackad dragon
 2 msk hackad persilja
1 krm Salt
  Vitpeppar
   
   
   
   
   
   

 

Gör så här

Grilla ryggbiffarna till önskad innertemperatur.

Koka betorna. Skala och dela dem i bitar. Koka bönorna i saltat vatten.

Enkel bearnaisesås:

Blanda dragon, hackad lök, citronsaft, vatten och äggulor i en kastrull. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är cirka 66° varmt. Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret under vispning. Såsen kommer då vara tjock och få bearnaise konsistens. Vänd ner den hackade dragonen och persiljan samt smaka av med salt och vitpeppar. 

Skär ryggbiffen i smalare bitar och lägg upp med betorna och bönorna. Toppa med bearnaisesås och servera med en grönsallad.