Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad flankstek med Chimichurri

13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

ca 600 g Nyhléns Hugosons Flankstek
  Salt och peppar
   
   

Chimichurri

2 dl persilja, finskuren
2 msk hackad schalottenlök
2 msk harsyra eller röd oxalis, finhackad
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl  citronjuice
3 msk hackad schalottenlök
1 st  chilifrukt, hackad 
  salt och peppar
   
   
 1 st broccolihuvud
 1 knippe  salladslök
 8-12 st späda morötter 
  Raps- eller olivolja
  salt och peppar
   

 

Gör så här

Grilla flanksteken 3-5 minuter på varje sida, innertemperatur ska vara ca 58°C för medium. Vill du inte grilla, bryn istället flanksteken på båda sidorna i het panna, stek den sedan färdigt i ugnen på 175° tills den når 58° i innertemperatur.

Blanda ihop alla ingredienser till Chimichurrin och smaka av med salt och peppar.

Dela broccolin i grova bitar och lägg på grillen tillsammans med morötterna och salladslöken. Pensla med olja, salta och peppra. 

När du skär upp flanksteken är det viktigt att du skär tvärs över muskelfibrerna för att bevara mörheten. Lägg Chimichurrin på köttet. Blanda grönsakerna och lägg på ett fat tillsammans med köttet.