Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Flankstek på muurikka

11 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

ca 600 g Nyhléns Hugosons Flankstek
  Salt och peppar
   
   

Tillbehör

12 st medelstora potatisar
1 st gul lök
4 st  äggulor 
  smör
  persilja 
  salt och peppar
   
   

Senapsdressing

 1 dl  creme fraiche
 1/2 dl  majonäs 
 2 msk grovkornig senap 
   
   
   
   
   

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och ställ i kylen.

Skala och skär potatisen i jämnstora tärningar.

Skala och hacka löken.

Stek potatisen i en rejäl klick smör tills den är mjuk. Ta av från värmen och ställ åt sidan.

Stek även löken och ställ åt sidan.

Krydda flanksteken med salt och svartpeppar för att sedan steka den i smör. Köttet bör ha en innertemperatur på 54-56 grader.

Under tiden köttet vilar värm potatisen och blanda ner löken. 

Skiva upp köttet och lägg upp på tallrikar tillsammans med potatisen en klick senapsdressing fin hackad persilja och en rå äggula.