Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Bookmakertoast

45 min 9 Ingredienser
Ingredienser

2 portioner

2 st skivor ryggbiff
2 st stora skivor lantbröd
4 st salladsblad (t ex roman- eller isbergssallad)
1 st tomat
2 msk riven pepparrot (ca 3 cm)
2 st äggulor
1 st liten rödlök
1 msk dijonsenap
1 msk crème fraiche (ev.)
  salt och peppar
Gör så här
  • Skiva tomater och rödlök, riv pepparrot och skär två stora skivor lantbröd.
  • Blanda ihop dijonsenap och crème fraiche, tycker man om senap kan crème fraichen uteslutas.
  • Stek eller rosta brödet. Stek eller grilla ryggbiffen till önskad stekgrad, krydda med salt och peppar.
  • Bred senapsblandningen på brödet, lägg på sallad tomat, rödlök och kött (i den ordningen). Lägg den rivna pepparroten i en hög på köttet och gör en liten urgröpning för äggulan.