Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Lammstek med ugnsbakade rotfrukter, aprikoser och dijonfraiche

20 min + 2,5 tim 10 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

2 kg lammstek med ben
2 st palsternackor
4 st potatisar
4 st morötter 
15 st torkade aprikoser 
  timjan
  flingsalt
  svartpeppar
1 msk olivolja

Dijonfraiche

1 msk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kapris
Gör så här
  • Sätt in lammsteken längst ner i ugnen på 175° C och låt den stå ca 1 timme/kg kött eller till 60-70° C innertemperatur. Använd stektermometer.
  • 
Skölj och skala rotfrukterna och potatisen skär dem i klyftor. 

  • Lägg aprikoser, rotfrukter och potatis i en ugnsfast form
. Krydda med timjan, flingsalt och peppar, blanda och ringla över olivolja.
 Baka på 225° C i ca 45 minuter.
  • Rör ihop crème fraiche, dijonsenap och kapris. 

  • Servera ugnsbakade rotfrukter och dijonfraiche till lammstek eller lammkotletter.