Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Norrländsk äggpannkaka med älgkorv

11 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 förp Nyhléns Hugosons Älgkorv 

 

9 st ägg
4 dl vetemjöl
9 dl mjölk, 3%
2 tsk salt
3 tsk socker
50 gram smör

Kålsallad: 

500 gram rödkål eller vitkål 
1 st äpple
1/2 dl neutral olja 
2 msk vinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
  svartpeppar

Rårörda lingon

Gör så här
  • Sätt igång ugnen på 180 grader. 
  • Strimla kål och äpple. Blanda alla ingredienser till salladsdressingen i en bunke. Vänd i kål och äpple, låt marinera en stund.
  • Knäck äggen i en bunke och vispa upp. Häll i mjöl, lite åt gången, och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölk, salt och socker.
  • Skiva falukorven och stek den i omgångar.
  • Värm upp en stekpanna och smält smöret. Häll i äggsmeten och rör om.
    Rör sakta med en plast- eller trästekspade genom att lossa stora sjok av äggsmeten från botten. Samla ihop allt mot mitten och skaka om lite då och då. När äggsmeten börjar stanna är det dags att vända. Vänd den på ett blött grytlock eller – för den vågliga – i luften. Lägg tillbaka äggkakan med den stekta sidan uppåt. Lägg på korven och grädda i ugnen i ca 8 min så att den ”puffar” upp sig. Servera med rårörda lingon och kålsallad.