Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Våra klassiska julköttbullar

1 tim 7 Ingredienser
Ingredienser

30-35 st

400 g nötfärs eller blandfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
1 st liten gul lök
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen nejlika
  smör till stekning
Gör så här
  • Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
  • Blanda färsen med lök, ägg, salt, nejlika och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  • Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar.
  • Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.