Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Pulled pork på julskinka

12 Ingredienser
Ingredienser

6-8 portioner

ca 1 kg Nyhléns Hugosons julskinka

 

33 cl Smakrik öl 
1 dl Muscovadoråsocker eller farinsocker
2 tsk mald Spiskummin
2 tsk Paprikapulver
1 ½ msk Chipotlepasta
1 st  Gul lök, grovt hackad
3 st Vitlöksklyftor, finhackade
2 dl Tomatketchup
3 msk Worcestershiresås
2 msk Rödvinsvinäger
1 st Röd chilifrukt, fint strimlad

 

Gör så här

Gör så här:

  1. Slå på ugnen, 200 grader.
  2. Dela julskinkan grovt i stora bitar och fördela i en ugnsfast gryta.
  3. Blanda samman övriga ingredienser i en skål och slå blandningen över julskinkan.
  4. Ugnsbaka under lock i ca 2-3 timmar.
  5. Ställ grytan på spisen och fördela julskinkan med hjälp av två gafflar så att den blir lite söndertrasad.
  6. Slå på spisplattan och koka snabbt ihop skinkan så att såsen reduceras ned något i köttet.

Serveringstips! Serveras i bröd med grönsaker och en kall sås eller tillsammans med ugnsbakade rotsaker och sötpotatis.