Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Vardagspytt med strimlad fläskytterfilé jalapeño & ramslök

Ingredienser

4 portioner

ca 600 g Nyhléns Hugosons strimlade Fläskytterfilé Röd Jalapeño & Ramslök
2 stora morötter
250 g vitkål
1 stor gul lök
500 g rund fast potatis
Salt och peppar 
Olja och smör till stekning 

Servera gärna till:
Crème Fraiche, smak: vitlök & örter

Gör så här

1. Tvätta potatisen, behåll gärna skalet på, och hacka den och morötterna i små tärningar. Hacka vitkålen och den gula löken.
2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek de råa potatistärningarna och morötterna på medelvärme tills de börjat mjukna något. Tillsätt vitkål, gul lök samt den strimlade fläskytterfilén i pannan.
3. Låt det hela bli genomstekt och få fin färg. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera gärna en klick smaksatt crème fraiche till pytten.