Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Pinsa Bianco ”Gyros-style” med Grillskiva Svartpeppar & Vitlök

Ingredienser

Receptet räcker till: 1st Pinsa

375 g Grillskiva Peppar & Vitlök, kryddad karré från Nyhléns Hugosons; ca 2 skivor
1 st Pinsabröd, á ca 230 g
150 g crème fraiche
150 g färskost vitlök & örter
1 st stor vitlöksklyfta, riven
150 g fetaost 
1 st rödlök
150 g cocktailtomater, mixade färger
30 g ruccola 

Eventuellt olivolja till servering.

Serveras tillsammans med en god tzatziki.

Gör så här

Sätt ugnen på 235 grader.

Grilla karrén genomstekt, till 68-70 grader innertemperatur, på hög värme på grillen eller i ugnen på 225 grader. Låt köttet vila 5 minuter och skär det sedan i tunna strimlor.

Blanda färskosten med crème fraiche och den rivna vitlöksklyftan. Bre ut färskoströran över Pinsabrödet. Skiva rödlöken, dela tomaterna och fördela över Pinsan. Smula över fetaosten.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg.

Toppa den färdiggräddade Pinsan med färsk ruccola, den finstrimlade grillade karrén, tzatziki och ringla eventuellt några droppar olivolja över. Skär i rutor och servera. Ät gärna med händerna! Det blir godast så.