Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Krämig wok med strimlad fläskytterfilé Sweet Chili

Ingredienser

4 portioner

1 paket à ca 400 g Nyhléns Hugosons strimlade Fläskytterfilé Sweet Chili
400 g blandade wokgrönsaker
1-2 msk röd currypasta
1 burk (400 ml) kokosgrädde alt. kokosmjölk
Salt och peppar 
Olja och smör till stekning  

Serveras till:
Kokt jasminris eller nudlar

Gör så här

1. Hetta upp smör och olja i en wok eller stekpanna. Stek den strimlade fläskytterfilén tills den är genomstekt. Lyft köttet ur pannan och lägg på ett fat.
2. Stek wokgrönsakerna i samma panna några minuter, låt dem få lite färg utan att bli allt för mjuka. Salta och peppra grönsakerna.
3. Blanda köttet med grönsakerna i pannan. 
4. Tillsätt den röda currypastan i pannan och rör runt. Fräs på blandningen lite och tillsätt sedan kokosgrädden alt. kokosmjölken. Låt koka in lite snabbt.
5. Servera den krämiga woken till ris eller nudlar. Toppa gärna med lite finstrimlad röd chili om du önskar mer hetta, eller lite kryddgrönt!