Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Helgrillad karré

15 Ingredienser
Ingredienser

4-6 portioner

1-2,5 kg Nyhléns Hugosons fläskkarré
  Grillkrydda eller rubb
1 dl Hoisinsås
2 msk Mango chutney
  Salt & vitpeppar

Potatis 

900 g  Små delikatesspotatisar 
2 st  Vitlöksklyftor 
50 g  Ruccola 
1 st  Citron 
10 g Finhackad gräslök
  Olivolja
  Salt 

Dressing 

3 dl Crème fraiche
2 tsk Sambal oelek
2-3 msk  Sweet chili sauce
1 st  Vitlöksklyftor 
   
   
   
Gör så här

Fläskkarré

  • Gnid in karrén med kryddorna
  • Blanda Hoisinsås med Mango chutney
  • Grilla köttet på indirekt värme (ca 200-225 grader). Köttet bör ha en innertemperatur på 67-69 grader, cirka 55 minuter beroende på grillens värme
  • Pensla köttet med blandningen av Hoisinsås och Mango chutney två gånger under grillningen
  • När köttet nått sin temperatur är det viktigt att det får vila några minuter innan du skär upp de

Potatis 

  • Gnid in potatisen med vitlök, olivolja och lite salt
  • Rosta i ugnen på 225 grader i cirka 40-50 minuter
  • Dela citronen på mitten och lägg in delarna med potatisen efter 20 minuter
  • När potatisen är klar vänd ner ruccola och gräslök
  • Pressa med fördel över lite grillad citron efter smak

Dressing 

  • Riv vitlöken och blanda alla ingredienser i en skål och rör om

Smaklig måltid!