Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillskiva kryddad med potatissallad

Ingredienser

4 portioner

700 g Nyhléns Hugosons Grillskiva Kryddad  

 

800 g potatis, gärna färskpotatis
2 ½ dl smaksatt crème fraiche, t ex Vitlök & Örter, Fetaost & Soltorkad tomat eller Paprika & Chili
½ dl majonnäs
½ st rödlök
½ dl finhackad gräslök
1 st grönt äpple
½ st gurka
2 msk söt senap, grovkornig 
  salt och pepparmix
  persilja till servering

 

Gör så här
  1. Koka potatisen klar i lättsaltat vatten. Låt svalna. Dela potatisen i halvor eller kvartar beroende på storlek.
  2. Hacka rödlök och gräslök. Skär äpplet i små tärningar. Dela gurkan på mitten och gröp ur innanmätet, skiva den i tunna skivor.
  3. Blanda samman potatisen med den smaksatta crème fraichen och resten av ingredienserna till salladen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla grillskivan genomstekt, till 68-70 grader innertemperatur, på hög värme på grillen eller i ugnen på 225 grader. Låt köttet vila 5 min innan du eventuellt trancherar det i skivor. Servera med potatissalladen toppad med finhackad färsk persilja.