Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad pluma med ugnsbakad mandelpotatis, grillade citroner och yoghurtsås

9 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

600 g Nyhléns Hugosons Kotlettkappa Pluma 
 1 st Citron
  rapsolja
  salt och peppar

Mandelpotatis

ca 500 g  mandelpotatis
1 tsk rosmarin
1 tsk flingsalt
3 msk rapsolja

 Örtsås

2 dl  tjock yoghurt, t.ex. turkisk 
10 st timjankvistar
1/2 dl finskuren persilja
  salt och peppar

 

Gör så här

Koka potatisen, häll av vattnet och låt ånga av. Lägg dem på en plåt och tryck till med baksidan av en sked så att de krossas lätt. Krydda med rosmarin och salt och häll över rapsoljan. Rosta potatisen i 225°C i 20–30 minuter.

Grilla pluman medan potatisarna är inne i ugnen.

Halvera citronen och pensla snittytorna med lite rapsolja och lägg även den på grillen, det är viktigt att citronen får mycket färg utan att bli bränd. Vid servering, pressa den grillade citronen över den skivade pluman. När citronen blivit grillad får den en mjukare och rundare ton som är fantastiskt fin.

Skär örterna fint och blanda med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.