Grillad kotlett Sweet BBQ med sommarsallad och hjortroncrèmefraiche
Gör så här
Gör så här
- Ta ut köttet från kylskåpet och lägg på ett fat så att det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
- Tvätta sötpotatisarna (med skalet på) och skär i klyftor. Lägg i en ugnsfast, smord form och ringla olivolja och strö flingsalt över. Rosta i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills de fått fin färg.
- Skölj, ta bort det gröna och klyfta jordgubbarna.
- Skölj salladen och bryt till grova salladsbitar.
- Skölj sparrisen, skär i 4 cm långa stavar och fräs snabbt i oljad stekpanna.
- Sväng ihop ljumma sötpotatisklyftor med jordgubbar, sparris och salladsblad i en skål med lite olivolja och flingsalt. Lägg på ett fat och toppa med minimozzarella.
- Grilla kotletterna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Under tiden, ta fram en skål och blanda ihop såsen: crème fraiche, hjortronsylt, vitlök, salt och peppar. Smaka av.