Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad fläskytterfilé med hjortronchutney och getostsallad

13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

600 g Nyhléns Hugosons Fläskytterfilé 
  Salt och peppar

Hjortronchutney

200 g  hjortron 
1/2 äpple
ca 1/2 finhackad röd chili
1/2 finhackad gul lök
1 msk riven ingefära
1/2 dl socker
1 msk ättika 12%
  salt och peppar

 Sallad

5 dl  blandad sallad 
200 g getost
1 dl blandade nötter
Gör så här

Salta och peppra fläskytterfilén. Grilla den tills den har en innertemperatur på 68°C.
Låt den vila 10 minuter innan den trancheras.

Hjortronchutney: Skär äpplet i små tärningar eller riv på grova sidan av rivjärnet. Finhacka lök och chili. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, låt sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt den gärna svalna och dra till sig alla smaker. Värm upp precis innan servering.

Sallad: Dela getosten i grova bitar, rosta nötterna i en torr panna och blanda med salladen. Servera gärna med en dressing på honung, rapsolja och lite finhackad färsk rosmarin. Smaka av med salt och peppar.