Fläskytterfilé Sriracha med bulgursallad och myntayoghurt med lime
Gör så här
- Börja med salladen. Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen, tillsätt 1 buljongtärning i vattnet. Ställ in den färdigkokta bulgurn i kylen för att svalna.
- Rosta pumpakärnorna i en torr panna. De är klara när de fått fin gyllene yta. Salta och låt svalna.
- Tärna vattenmelonen och dela fetaosten i grova bitar. Hacka salladslök och strimla rödlök fint.
- Blanda alla salladsingredienser i en skål. Ringla lite olivolja och pressad citron över. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Toppa salladen med pumpakärnorna.
- Blanda turkisk yoghurt med finhackad mynta. Riv skalet av limen fint och blanda ned i yoghurten, pressa ned saften från halva limen. Pressa vitlöksklyftan och blanda i. Rör ned strösocker och smaka av med salt och peppar. Såsen mår bra av att stå ett par timmar innan servering.
- Grilla eller stek ytterfilén i ugn, panna eller på grillen till 68-70 grader innertemperatur. Låt vila 10 min innan du skär upp köttet i tunna skivor.
- Servera med den fräscha, fruktiga bulgursalladen och den svalkande myntayoghurten.