Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Fläskytterfilé Sriracha med bulgursallad och myntayoghurt med lime

Ingredienser

4 portioner

600 g Nyhléns Hugsosons Ytterfilé Sriracha

Bulgursallad

4 port bulgur
1 st buljongtärning
70 g valfri småbladig salladsmix
¼ st vattenmelon
300 g fetaost
1 knippe salladslök
½ st rödlök
200 g strimlad grillad paprika på burk
½ dl pumpakärnor
½ st citron, saften
  olivolja
  flingsalt och peppar 

Myntayoghurt

2,5 dl Turkisk yoghurt
2 msk färsk mynta, finhackad
1 st lime
1 st vitlöksklyfta
½ tsk strösocker
  salt och svartpeppar  
   
Gör så här
  1. Börja med salladen. Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen, tillsätt 1 buljongtärning i vattnet. Ställ in den färdigkokta bulgurn i kylen för att svalna.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr panna. De är klara när de fått fin gyllene yta. Salta och låt svalna.
  3. Tärna vattenmelonen och dela fetaosten i grova bitar. Hacka salladslök och strimla rödlök fint.
  4. Blanda alla salladsingredienser i en skål. Ringla lite olivolja och pressad citron över. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Toppa salladen med pumpakärnorna.
  5. Blanda turkisk yoghurt med finhackad mynta. Riv skalet av limen fint och blanda ned i yoghurten, pressa ned saften från halva limen. Pressa vitlöksklyftan och blanda i. Rör ned strösocker och smaka av med salt och peppar. Såsen mår bra av att stå ett par timmar innan servering.
  6. Grilla eller stek ytterfilén i ugn, panna eller på grillen till 68-70 grader innertemperatur. Låt vila 10 min innan du skär upp köttet i tunna skivor.
  7. Servera med den fräscha, fruktiga bulgursalladen och den svalkande myntayoghurten.