Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Fläskfilé med lufttorkad skinka och kantarellpasta

45 min 7 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

500 g fläskfilé
ca 4 skivor  lufttorkad skinka
1 st vitlöksklyfta
5 dl kantareller
300 g tagliatelle
150 g sockerärter
1 dl crème fraiche
  salt och peppar
  olja eller smör att steka i

 

Gör så här
  • Putsa fläskfilén och skär den i fyra bitar. Bryn filébitarna och krydda med salt och peppar. Linda en skiva skinka runt varje bit filé och stek i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
  • Koka pastan och låt sockerärtorna koka med de sista 3 minuterna.
  • Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek dem och krydda med vitlök och salt.
  • Häll av pastan och spara 1 deciliter av pastavattnet. Koka upp vattnet med crème fraichen. Blanda i pastan och kantarellerna. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera fläskfilén med kantarellpastan och en tomatsallad.