Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad hamburgare med Västerbottensostdressing, picklad rödlök, rostade potatisar

15 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner 

4 st  Nyhléns Hugosons hamburgare 
4 st  hamburgerbröd 
4 dl  små tomater 
1 st  salladslök 
  sallad 

Västerbottensostdressing

3 dl  riven Västerbottensost 
1 dl  crème fraiche 
  peppar 

Picklad rödlök

1 st  stor rödlök 
2 msk  ättika 12% 
3/4 dl  socker 
1 dl  vatten 

Rostad potatis

600 g  små potatisar 
2 msk  rapsolja 
  salt och peppar 
  timjan 
Gör så här

Västerbottensostdressing: Riv osten och blanda med crème fraiche. Smaka av med peppar.

Picklad rödlök: Skär rödlöken i ringar. Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Lägg löken i lagen, låt dra minst 1 timme.

Rostad potatis: Tvätta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Vänd runt i rapsolja och rosta i ugn på 200°C ca 20 minuter. Strö över salt, peppar och timjan.

Grilla hamburgarna. Dela tomaterna och skär salladslöken tunt och strö över tomaterna, salta och peppra. Lägg ihop hamburgarna. Servera med tomaterna och potatisen.