Svamptoast med rökt renstek
Gör så här
- Rensa och dela svampen. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt svampen och stek tills den får en gyllene färg. Salta, peppra och smaksätt med timjan.
- Picklad lök: Skala löken. Skär av toppen, en bit i botten och dela sedan på mitten så att det blir fyra stora ringar. Blanda lagen med kryddorna och låt koka upp. Lägg i rödlöken och låt den få ett uppkok, dra sedan åt sidan och låt löken kallna i lagen. Picklad lök håller sig länge i kylskåp, så den kan du göra i förväg.
- Västerbottenskräm: Häll upp majonnäs och crème fraiche i en skål, riv i osten och pepparroten. Smaksätt med salt och peppar.
- Stek brödskivorna i smör. Lägg varje skiva på en tallrik och fördela den varma svampen ovanpå. Dela löken och dra loss Toppa toasten med skivor av rökt renstek och picklade lökringar. Servera ostkrämen vid sidan av.