Ryggbiff med dragonmajonnäs och rostad potatis
Grillad ryggbiff
Blanda alla ingredienser och lägg i ryggbiffen. Låt dra en timme.
Grilla på indirekt värme tills köttet har den temperatur du önskar. Lättast är att använda sig av en köttermometer. Kom i håg att köttet stiger någon grad när det ligger och vilar innan servering.
Temperaturer
Rare: 55 grader
Medium: 60 grader
Well done: 70 grader
Dragonmajonnäs
Mixa dragon (lämna det hårdaste på stjälken) och olja med en stavmixer. Lägg gulan i en skål tillsammans med vinäger och den rivna vitlöken. Vispa ihop lite lätt med en elvisp och tillsätt oljan, droppvis i början. Sedan kan du öka farten på vispen lite och hälla i oljan i en tunn stråle.
Smaka av med salt och rivet skal av citron.
Krossad potatis
Koka potatisen, häll av vattnet och låt svalna. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till så att de krossas en aning. Lägg potatisen i en smord ugnsform. Skala och skär vitlöken i grova bitar och lägg bland potatisen. Salta lätt.
Strö över den rivna osten och gratinera tills potatisen fått fin färg i 225 grader ca 10-15 min.
Strö över lite färsk timjan.