Panerad Blodpudding med Panko

Gör så här
Tillagning:
Gör så här
- Förbered blodpuddingen
Skär blodpuddingen i cirka 1 cm tjocka skivor. Låt skivorna vila en stund i rumstemperatur – det minskar risken för att de spricker vid stekning. - Panera skivorna
Förbered tre skålar/fat: en med mjöl, en med uppvispade ägg och en med panko.
Vänd varje skiva först i mjöl, därefter i ägg, och sist i panko.
Se till att paneringen fäster ordentligt runtom och att blodpuddingen är täckt. - Stek blodpuddingen
Hetta upp en stekpanna med smör och/eller olja. Stek skivorna på medelvärme 2–3 minuter per sida tills de är gyllenbruna och frasiga. Salta och peppra skivorna. Undvik allt för hög värme, paneringen kan lätt brännas vid innan blodpuddingen är genomvarm. - Servera direkt
Lägg upp den nygräddade blodpuddingen på ett fat täckt med hushållspapper för att suga upp överflödigt fett. Servera genast tillsammans med lingonsylt och ett friskt tillbehör som rivna morötter eller ett syrligt äppelmos samt stekt fläsk eller bacon.
Tips!
Vill du ha extra smak? Tillsätt en nypa riven muskot eller kryddpeppar i mjölet före panering.
Variera dig: Byt ut panko mot krossade cornflakes eller grovt rågbröd för en annan typ av crunch.