Blodpudding med örtig äppelröra & picklad rödlök med pepparrot

Tillagning
Gör så här:
1. Förbered picklad rödlök med pepparrot
1. Skala och skiva rödlöken tunt.
2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker och salt i en kastrull tills sockret löst sig.
3. Lägg löken i en burk eller skål och häll över den varma lagen.
4. Låt svalna något och tillsätt riven pepparrot. Rör om och låt dra minst 30 minuter, gärna längre. Förvara kallt.
2. Gör äppelröran
1. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper och finhacka.
2. Kärna ur och tärna det gröna äpplet fint.
3. Blanda färskost, äpple, örter, citronsaft och bacon i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4. Förvara kallt till servering. Röran kan med fördel göras i förväg.
3. Stek blodpuddingen
1. Skär blodpuddingen i ca 1 cm tjocka skivor.
2. Stek dem i smör och/eller olja på medelvärme i 2–3 minuter per sida, tills de fått fin färg och är genomvarma.
Servering
Lägg upp skivor av blodpudding tillsammans med en klick äppelröra och en sked av den picklade löken. Toppa gärna med extra dill eller pepparrot för färg och sting.
Tips!
Byt ut rödlöken mot picklad fänkål för en ännu friskare känsla. Röran passar även som fyllning i tunnbrödsrulle med blodpudding – perfekt som matig lunchwrap.