Julskinka med glaze på apelsin, nejlika och stjärnanis
1. Sätt ugnen på 185 grader
2. Blanda ihop socker, honung, vinäger, apelsin, nejlika och anis och koka ihop 2-3 minuter – låt kryddorna dra i 15-20 minuter medan blandningen svalnar
3. Snitta ett rutmönster i skinkan
4. Ös blandningen över skinkan (ställ en tallriken under för att samla upp glazen som rinner av)
5. Ställ i ugnen i 10-15 min
6. Ta ut skinkan och låt svalna (10-15 min)
7. Ös glazen över skinkan igen och ställ i ugnen 10-15 min
8. Ta ut och strö på rikligt med panko för att täcka hela skinkan. Låt vila 10-15 min.
9. Ös glazen en sista gång över skinkan (som nu är täckt i panko) och ställ in i ugnen i 10-15 min eller till önskad färg
10. Låt skinkan svalna innan den skärs upp för att glazen ska få sätta sig på skinkan.
11. Om du vill garnera skinkan med rostad grönkål kan detta göras precis när skinkan tas ut och glazen fortfarande är varm och klibbig. Strö friterade brysselkål runt om.